Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Jaga retsepti

Maasika-ürdivõi

150 g võid (toasooja)
suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli
0,5 tl soola
1 poolik röstitud paprika
2 suuremat maasikat

Tükelda kõik koostisosad väikesteks tükkideks ja sega kokku toasooja võiga.
Pane saadud segu toidukilesse ja rulli vorstiks. Aseta külmkappi tahkuma, kuni on nii kõva, et saad lõigata ilusad kettad.

Odrajahukarask

200 g lahjat teralist kohupiima (mitte kohupiimapastat)
200 g vahukoort
1 muna
2 sl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl soodat
2 dl odratäisterajahu
1 dl nisujahu
50 g toiduõli
1 sl päevalilleseemneid
1 sl kanepiseemneid
1 sl linaseemneid
Vormi määrimiseks võid ca 30 g
Kaunistuseks seemneid 

Sega kausis muna, kohupiim, vahukoor, suhkur, sool ja toiduõli.
Sega kokku jahud ja sooda ning lisa saadud segu kohupiima segule.
Lõpuks lisa seemned ja sega korralikult.
Vooderda leivavorm küpsetuspaberiga ja pane taigen vormi. Silu märja käega siledaks ja kaunista seemnetega. Pane vormi servadesse taigna ja küpsetuspaberi vahele pisikesed tükikesed võiga.
Küpseta 200 C juures ca 50 minutit kuni karask on kuldpruun ja karaskisse torgatud puutikk jääb puhtaks.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300