Kapsarullid, mis on köögivilja-odrakruubitäidisega ja serveeritud mõnusas koorekastmes.
Kogus: ca 15 kapsarulli
Valmistamise aeg: ca 2 tundi
Kapsarullidele:
1 kapsapea (ca 1 kg)
200 g riivitud porgandit
200 g riivitud kaalikat
2 sibulat (ca 200 g)
100 g odrakruupe
100 g hapukoort
1 muna
0,5 tl (2 g) jahvatatud musta pipart
1 tl (8 g) soola
30 g toiduõli praadimiseks
Kaste:
40 g võid praadimiseks
400 ml vahukoort
0,5 tl (4 g) soola
3 küüslauguküünt (ca 10 g)
Keeda odrakruubid ning riivi kaalikas ja porgand jämedama riiviga.
Haki sibul väikesteks tükkideks. Pane pannile õli ning prae sibulat seni kuni see muutub läbipaistvaks. Lisa pannile riivitud porgand ja kaalikas. Prae kuni need on kergelt pehmenenud.
Pane saadud segu kaussi ja lase sellel jahtuda. Lisa jahtunud segule odrakruubid, hapukoor ja muna ning maitsesta soola ja musta pipraga. Jäta saadud segu oma järjekorda ootama.
Võta kapsapea ja uurista välja kapsajuurikas, et pärast oleks keedetud kapsal parem lehti eemaldada. Pane kapsas potti ja keeda madalal kuumusel, kuni pealmised lehed on pehmed. Tõsta kapsas potist ja eemalda niipalju lehti kui saad. Pane kapsas uuesti potti ning keeda edasi, et saaksid kätte ka ülejäänud lehed. Lase kapsalehtel jahtud enne täitmist.
Võta kapsaleht ning pane sellele ca 2 supilusikatäit täidist, sõltuvalt sellest kui suured on kapsalehed.
Keera kapsaleht tihedalt rulliks nii, et täidis oleks täielikult kaetud ja rull tihedalt kinni.
Pane pannile või ja tõsta sinna kapsarullid. Prae need mõemalt poolt kuldpruuniks. Praadimise ajal lisa või sisse tükeldatud küüslauk. Praadimise lõpus kalla kapsarullidele vahukoor ning hauta kapsarulle vahukoores ca 10 minutit (kuni kaste on paksenenud) ning maitsesta kaste soolaga. Serveeri kuumalt koos keedetud kartulitega.