Lehtkapsa (kale) pesto

Jaga retsepti

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast.

Vaja läheb:

60 g lehtkapsast

peotäis lehtpeterselli lehti

55 g röstitud ja jahvatatud metspähkleid

1 küüslauguküün

80 ml oliivõli

50 g riivitud juustu

2 spl sidrunimahla

soola

purustatud musta pipart


Blanšeeri (keeda ca 2 minutit) lehtkapsas ja jahuta kohe jääkülma vee all. Enne keetmist eemalda tugevad leherootsud ning jäta ainult leheline osa.

Pane köögikombaini kõik koostisosad ning purusta ühtlaseks massiks. Lisa sidrunimahl ja maitsesta soola ning pipraga. Sega veel korralikult.


vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300