Väikese kiiksuga maasika-vahukooretort (laim+münt)

Jaga retsepti

Suvine maasikatort kergelt pipramündise ja hapuka laimi maitsega.

Kogus ca 12 tk

Valmistamisaeg ca  1 tund ja 30 minutit + üleöö külmkapis

Tordipõhi:

4 muna
100 g suhkrut
80 g jahu
0,5 tl soola

Tordipõhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes jahu ja sool. Sega ettevaatlikult, et õhk ei tuleks taignast välja.
Voorderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva küpsetusvormi põhi küpsetuspaberiga ja kalla taigen vormi.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 15-20 minutit või kui tordipõhi on ilusti läbi küpsenud.
Jahuta tordipõhi enne kasutamist.


Täidis:

200 g laimivõiet 
200 g lahjat kohupiima
50 g suhkrut
100 g hapukoort
ca 2 tl piparmündiekstrakti (3 spl toiduõli+punt värsket piparmünti saumikseriga püreeks ja siis läbi sõela) Ekstrakti lisada niipalju, et maitse oleks mõnusalt ja tugevalt tunda.

Täidise jaoks sega kokku kohupiim, suhkur, hapukoor ja piparmündiekstrakt.

 

Laimivõie:

1 laimi koor

3 laimi mahl

6 munakollast 

100 g suhkrut

50 g võid

Sega munakollased suhkru, laimimahla ja laimikoorega. Tõsta pliidile ning kuumuta segu madalal kuumusel seni kuni segu pakseneb. Kuumutamise ajal tuleb segu pidevalt segada. Tõsta laimivõie pliidilt ning lisa või. Sega kuni või sulab. Lase valmis laimivõidel enne tordi vahelepanekut täieikult jahtuda. Laimivõide võid valmistada mõned päevad ette, siis jõuab see ilusti jahtuda ning pakseneda.

Sellest kogusest jääb osa laimivõiet järgi, mis maitseb hästi näiteks röstsaia peal.

Kaunistuseks:

150 g vahukoort

20 g suhkrut

180 g Mascaraponet
500 g maasikaid
1 tl vanillisuhkrut
1 laimi riivitud koor
Vahusta vahukoor suhkrutega ja lisa Mascarapone ning sega ühtlaseks kreemiks.

Maasikate katteks:

1tl želatiini
50 g vett

Tordipõhjade immutamiseks:

100 ml piima

Tordi kokkupanek:

Lõika tordipõhi kaheks kettaks. Aseta üks ketas alusele, millelt serveerid torti. Määri tordipõhjale pintsliga ca 50 ml piima, et tort saaks mõnusalt mahlane.
Määri immutatud tordipõhjale laimivõie ja selle peale piparmündiga kohupiimakreem.
Tõsta tordipõhja teine pool kohupiimakreemi peale.

Pintselda ka pealmisele tordipõhjale ca 50 ml piima.

Kata õhukese kihina Mascarapone kreemiga tordi pealmine osa ja küljed.

Kata tort maasikatega.
Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata segu vesivannil nii, et želatiin oleks täielikult lahustunud. Jahuta segu toatemperatuurile.
Määri saadud segu pintsliga maasikatele, et maasikad hakkaksid ilusti läikima ja ei kuivaks õhu käes.

Pane ülejäänud kreem tordipritsi ja kaunista vastavalt oma soovidele. Kreemile riivi pisut laimikoort- nii saad värvilisema tulemuse.

 

Retsept valmis koostöös Coop-iga.



vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eelroad

Maasikasalsa

Seda mõnusat salsat serveeri koos tortillakrõpsudega. Mõnus värske suvine amps. Retsept 4-le   Vaja läheb: 1 avokaado, hakitud ca 0,5