Sügisene kaalikavorm suitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega

Jaga retsepti

 

Sügisene ahjuvorm, mille sisuks on kaalikas. Kaalikas on mõnusalt pehmeks hautatud peekoni, küüslaugu ja päikesekuivatatud tomatitega maitsestatud koorekastmes. 

Kogused on mõeldud 2-le

Valmistamiseaeg ca 45 minutit

Vaja läheb:

135 g õhukeselt viilutatud suitsupeekonit

3 küüslauguküünt (ca  10 g)

3 päikesekuivatatud tomatit õlis (ca 25 g)

300 g vahukoort

ca 0,5 tl (2 g) soola

300 g tükeldatud kaalikat (tüki suurus ca 1,5*1,5 cm)


Lõika peekon ribadeks ning prae pannil kergelt krõbedaks. Lisa puhastatud ja peeneks hakitud küüslauguküüned ning ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomatid. Prae segu mõni minut ning lisa siis vahukoor. Keeda kastet madalal kuumusel ca 10 minutit kuni kaste on paksenenud. Maitsesta kaste soolaga.

Koori ja tükelda kaalikas ning pane tükid ahjuvormi. Kalla kaalikatükkidele kaste ning küpseta vormi ahjus 180 C juures ca 30 minutit või kuni kaalikas on pehme ning vorm pealt kenasti  kuldpruun.

Head isu!

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Maasikaampsud salatilehel

Mõnusad värsked ampsud, kus on maasikaid, feta juustu, melonit, avokaadot, viinamarju ja röstitud kõrvitsa seemneid. Kõik see on serveeritud mõnusalt