Sügisene kaalikavorm suitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega

Jaga retsepti

 

Sügisene ahjuvorm, mille sisuks on kaalikas. Kaalikas on mõnusalt pehmeks hautatud peekoni, küüslaugu ja päikesekuivatatud tomatitega maitsestatud koorekastmes. 

Kogused on mõeldud 2-le

Valmistamiseaeg ca 45 minutit

Vaja läheb:

135 g õhukeselt viilutatud suitsupeekonit

3 küüslauguküünt (ca  10 g)

3 päikesekuivatatud tomatit õlis (ca 25 g)

300 g vahukoort

ca 0,5 tl (2 g) soola

300 g tükeldatud kaalikat (tüki suurus ca 1,5*1,5 cm)


Lõika peekon ribadeks ning prae pannil kergelt krõbedaks. Lisa puhastatud ja peeneks hakitud küüslauguküüned ning ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomatid. Prae segu mõni minut ning lisa siis vahukoor. Keeda kastet madalal kuumusel ca 10 minutit kuni kaste on paksenenud. Maitsesta kaste soolaga.

Koori ja tükelda kaalikas ning pane tükid ahjuvormi. Kalla kaalikatükkidele kaste ning küpseta vormi ahjus 180 C juures ca 30 minutit või kuni kaalikas on pehme ning vorm pealt kenasti  kuldpruun.

Head isu!

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa