Šokolaadikreem likööri ja pohladega.

Jaga retsepti

 

Retsepti idee on pärit Ants Uustalu koolituselt Tartu Toiduakadeemias. Olen retsepti lisanud talviseid maitseid:
Vana Tallinna likööri, pohli ja kardemoni.
Retsept 10-le

Vaja läheb:
450 g valget šokolaadi
1 spl želatiini
100 ml vett
150 ml piima
250 ml vahukoort
2 spl Vana Tallinna likööri
5 digestive küpsist
0,5 tl jahvatatud kardemoni
150 g pohli
50 g fariinsuhkrut
Paisuta zelatiin vees.
Kuumuta piim keemiseni ja sulata zelatiin kuumas piimas.
Sulata valge šokolaad ja lisa piima-želatiini segule.
Lisa Vana Tallinna liköör ja lase segul jahtuda.
Vahusta vahukoor ja lisa jahtunud segule.
Pane kreem pokaalidesse ja hoia mõni tund külmkapis.
Valmista pohla kaste, keeda pohlad pehmeks ja purusta saumikseriga. Lisa. fariinsuhkur ja keeda mõni minut.
Lase segul jahtuda.
Digestive küpsised purusta ning lisa kardemon.
Serveerimiseks lisa magustoidu pokaali mõni spl pohla kastet ja 1 tl küsisesegu. HEAD ISU!

vaata veel:

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +