Sidruniküpsised valge šokolaadi täidisega

Jaga retsepti

Kogus: 20 küpsist

Vaja läheb taignale:

200 g suhkrut

100 g toasooja, pehmet võid

1 muna

1 munakollane

2 tl riivitud sidrunikoort

3 sl sidrunimahla (värskelt pressitud)

240 g jahu

0,25 tl soodat

0,25 tl soola

0,5 tl küpsetuspulbrit

3 tilka kollast toiduvärvi

Küpsiste katmiseks läheb vaja:

3 sl suhkrut

50 g tuhksuhkrut

Küpsiste vahele:

100 g valget šokolaadi

50 g vahukoort

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja munakollane ning vahusta ühtlaseks kreemiks. Lisa sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega ühtlaseks. Sega omavahel kuivad koostisosad: jahu, sool, sooda ja küpsetuspulber ning lisa saadud segu taignale. Lisa taignale ka 3 tilka toiduvärvi ning sega tainas ühtlaseks. Mässi taigen toidukilesse ja pane 15 minutiks sügavkülma, siis on taigen paremini käideldav.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Jaga taigen 40 ühesuuruseks tükiks ja veereta need käte vahel ühtlaselt ümmarguseks. Veereta taignapalli kõigepealt suhkru sees ja siis tuhksuhkru sees. Pane taignapall ahjuplaadile. Korda sama tegevust kuni taigen on kõik pallideks veeretatud. Jäta küpsetusplaadl taignapallide vahele piisavalt suur vahe, et need ei küpseks kokku (ca 3 cm). Küpseta küpsiseid ahjus 170 C juures 12-15 minutit. 

Täidise valmistamiseks lase vahukoor keema tõusta ja tõsta pott pliidilt. Lisa tükkideks murtud šokolaad ning lase sellel sulada mõni minut. Sega kreem ühtlaseks ja pane saadud segu pritskotti. Lase segul jahtuda ja pakseneda ning pritsi täidis ühele küpsisele ning kata teise küpsisega. Korda kuni kõik küpsised on täidetud.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta