Kogus: 20 küpsist
Vaja läheb taignale:
200 g suhkrut
100 g toasooja, pehmet võid
1 muna
1 munakollane
2 tl riivitud sidrunikoort
3 sl sidrunimahla (värskelt pressitud)
240 g jahu
0,25 tl soodat
0,25 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 tilka kollast toiduvärvi
Küpsiste katmiseks läheb vaja:
3 sl suhkrut
50 g tuhksuhkrut
Küpsiste vahele:
100 g valget šokolaadi
50 g vahukoort
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja munakollane ning vahusta ühtlaseks kreemiks. Lisa sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega ühtlaseks. Sega omavahel kuivad koostisosad: jahu, sool, sooda ja küpsetuspulber ning lisa saadud segu taignale. Lisa taignale ka 3 tilka toiduvärvi ning sega tainas ühtlaseks. Mässi taigen toidukilesse ja pane 15 minutiks sügavkülma, siis on taigen paremini käideldav.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Jaga taigen 40 ühesuuruseks tükiks ja veereta need käte vahel ühtlaselt ümmarguseks. Veereta taignapalli kõigepealt suhkru sees ja siis tuhksuhkru sees. Pane taignapall ahjuplaadile. Korda sama tegevust kuni taigen on kõik pallideks veeretatud. Jäta küpsetusplaadl taignapallide vahele piisavalt suur vahe, et need ei küpseks kokku (ca 3 cm). Küpseta küpsiseid ahjus 170 C juures 12-15 minutit.
Täidise valmistamiseks lase vahukoor keema tõusta ja tõsta pott pliidilt. Lisa tükkideks murtud šokolaad ning lase sellel sulada mõni minut. Sega kreem ühtlaseks ja pane saadud segu pritskotti. Lase segul jahtuda ja pakseneda ning pritsi täidis ühele küpsisele ning kata teise küpsisega. Korda kuni kõik küpsised on täidetud.