Saiavorm rabarberi ja kardemoniga

Jaga retsepti

 

Rabareriga saiavorm sobib hästi kevad-suviseks magustoiduks ja valmib kiiresti ning selle saab ka ette valmis teha.

Saiavormist jagub  6-8 sööjale.

Vaja läheb:

300 g rabarberit (tükeldatud ca 2 cm suurusteks tükkideks)

3 tl vanillisuhkrut

1 suure apelsini mahl

2 tl riivitud apelsinikoort

100 g+3 spl+3 spl suhkrut

1 tl kardemoni

0,5 tl kaneeli

4 muna 

150 ml piima

100 ml vahukoort

350 g viilutatud Brioche röstsaia 

Võid ahjuvormi määrimiseks

Saiavormile peale raputamiseks tuhksuhkrut

Pane potti rabarber, 2 tl vanillisuhkrut, apelsinimahl ja 3 spl suhkrut. Lase segul keema tõusta ja hauta rabarberit seni kuni see on pehme aga samas hoiab veel pisut kuju. Tõsta valmis segu kõrvale ja lase jahtuda.

Pane kaussi 1 tl vanillisuhkrut, 100 g suhkrut, kardemon, kaneel, riivitud apelsini koor, munad, piim  ja vahukoor. Vispelda segu ühtlaseks.

Määri ahjuvorm võiga.  Kasta saiaviile munasegusse mõlemalt poolelt nii, et nad oleksid ilusti munaseguga läbi imbunud. Säti viilud nii, et vormi põhi oleks tihedalt saiaviiludega kaetud. Laota vormi ka teine kiht munasegus leotatud saiaviile. Kui kõik saiaviilud on vormi laotud, siis kalla vormi ülejäänud munasegu.

Nüüd lisa saiaviilude peale rabarberitükid ning kalla ahjuvormi ka kõik rabarberitükkide juures olev vedelik. Ürita rabarberitükid ja vedelik jagada ühtlaselt kogu saiavormi pinnale. Kata saiavorm toidukilega ning pane 1 tunniks külmkappi seisma. Saiavormi võid enne küpsetamist hoida külmkapis ka üleöö.

Kuumuta ahi 180 C juurde. Raputa saiavormile 3 sl suhkrut  ning küpseta saiavormi ca 35-45 minutit kuni see on tahkunud. Lase saiavormil peale küpsemist veidi aega jahtuda, raputa saiavormile tuhksuhkrut ja serveeri. Vormi juurde sobib imehästi külm piim.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest