Toskaana toidureisi retsept nr. 34
Mõnusad ribid, mis on nii hõrgu maitsega….
Vaja läheb:
ca 2 kg veise ribisid, ca 400 g tükid
ca 130 g jahu
1,5 tl soola
1 tl pipart
7 sl oliivõli
1 sibul
2 porgandit
2 sellerivart
3 küüslauguküünt
250 ml punast veini
300 g tomatipüreed
3 tomatit
tüümiani varsi
400 g veisepuljongit
Kuumuta ahi 160 C-ni
Pane ribid kotti ja lisa jahu ning keeruta ribisid, et need oleksid ilusti jahuga kaetud. Maitsesta soola ja pipraga.
Pane 5 sl oliivõli pannile ja praeg ribisid mõlemalt poolt, kuni need on ilusad pruunid. Tõsta taldrikule.
Pane pannile ülejäänud oliivõli, sibul, seller, porgand ja küüslauk ning küpseta neid keskmisel ca 3 minutit. Lisa vein ja tõsta kuumus kõrgele ning kuumuta ca 2-3 minutit. Lisa tomatid ja tomatipüree. Lisa ribid, tüümian ja puljong. Kata pann kaanega ja tõsta ahju. Küpseta 2 tundi või kuni ribid on mõnusalt pehmed.