Ribid Toskaana stiilis

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi retsept nr. 34

Mõnusad ribid, mis on nii hõrgu maitsega….
Vaja läheb: 
ca 2 kg veise ribisid, ca 400 g tükid
ca 130 g jahu
1,5 tl soola
1 tl pipart
7 sl oliivõli
1 sibul
2 porgandit
2 sellerivart
3 küüslauguküünt
250 ml punast veini
300 g tomatipüreed
3 tomatit
tüümiani varsi
400 g veisepuljongit
Kuumuta ahi 160 C-ni
Pane ribid kotti ja lisa jahu ning keeruta ribisid, et need oleksid ilusti jahuga kaetud. Maitsesta soola ja pipraga. 
Pane 5 sl oliivõli pannile ja praeg ribisid mõlemalt poolt, kuni need on ilusad pruunid. Tõsta taldrikule.
Pane pannile ülejäänud oliivõli, sibul, seller, porgand ja küüslauk ning küpseta neid keskmisel ca 3 minutit. Lisa vein ja tõsta kuumus kõrgele ning kuumuta ca 2-3 minutit. Lisa tomatid ja tomatipüree. Lisa ribid, tüümian ja puljong. Kata pann kaanega ja tõsta ahju. Küpseta 2 tundi või kuni ribid on mõnusalt pehmed.

vaata veel:

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi