Ribid Toskaana stiilis

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi retsept nr. 34

Mõnusad ribid, mis on nii hõrgu maitsega….
Vaja läheb: 
ca 2 kg veise ribisid, ca 400 g tükid
ca 130 g jahu
1,5 tl soola
1 tl pipart
7 sl oliivõli
1 sibul
2 porgandit
2 sellerivart
3 küüslauguküünt
250 ml punast veini
300 g tomatipüreed
3 tomatit
tüümiani varsi
400 g veisepuljongit
Kuumuta ahi 160 C-ni
Pane ribid kotti ja lisa jahu ning keeruta ribisid, et need oleksid ilusti jahuga kaetud. Maitsesta soola ja pipraga. 
Pane 5 sl oliivõli pannile ja praeg ribisid mõlemalt poolt, kuni need on ilusad pruunid. Tõsta taldrikule.
Pane pannile ülejäänud oliivõli, sibul, seller, porgand ja küüslauk ning küpseta neid keskmisel ca 3 minutit. Lisa vein ja tõsta kuumus kõrgele ning kuumuta ca 2-3 minutit. Lisa tomatid ja tomatipüree. Lisa ribid, tüümian ja puljong. Kata pann kaanega ja tõsta ahju. Küpseta 2 tundi või kuni ribid on mõnusalt pehmed.

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad