
Soufra
Soufra on Kreeka päritoluga pirukas, kus filotaignalehtede kihtide vahele on peidetud suvised marjad ja kõik see on kallatud üle vahukoore-munaseguga. Siin retseptis on kasutatud maasikaid
Soufra on Kreeka päritoluga pirukas, kus filotaignalehtede kihtide vahele on peidetud suvised marjad ja kõik see on kallatud üle vahukoore-munaseguga. Siin retseptis on kasutatud maasikaid
Pikalt hautatud ja maitsekas veisepada, mida serveeri kindlasti koos kartulipudruga. Punane vein ja tomatipasta annavad sellele roale mõnusalt sügava maitsenüansi. Vaja läheb: 1 kg
Mahedad mustikad ja hapukas sidrunivõie ning mandlibiskviit on justkui “match made in heaven”. Vaja läheb: 5 muna 5 sl suhkrut 3 sl mandlijahu 5 sl
Muretaignast mustikagaletid on mõnusalt kerged ja mahlased. Neid sobib hästi süüa nii jahtunult kui ka soojalt. Kui serveerid galette soojalt siis proovi neid ka koos
Jagan siinjuures ühte mõnusat ja kreemist ploomidega kohupiimakoogi retsepti, mille põhja valmistamiseks on kasutatud kaerahelbeid. Kaerahelbed annavad koogi põhjale mõnusa krõmpsuva struktuuri. Kogus: 6-8 tükki
Õunaleib, milles on palju õunu ja mis maitseb eriti hästi koos külma piimaga. Vaja läheb: 100 g toasooja võid 100 g suhkrut 2 muna
Selle retsepti teeb eriliseks pätsikestes kasutatud keedetud tatar, mis annab pätsikestele mõnusa konsistentsi ning praetud vürtsikilu, mis on kergelt krõbe ja soolaka maiguga. Kogus: 10-12
Viktoria tort, mis googeldades tundus olevat Kaukaasiast pärit. Retsptis on rikkalikult pähkleid ja rosinaid. Vaja läheb: Koogipõhjadele: 250 ml jahu 200 ml suhkrut 0,75 tl
Need vorstirullid on kui väikesed lihapirukad aga nende täidisena on kasutatud toorvorstide sisu ning see omakorda on maitsestatud küüslaugu, päikesekuivatatud tomatite ja basiilikuga. Killuke klassikalikalisi
Krõbe maasikavorm, mida serveerida koos jäätisega. Mõnus maasikane maitse ja krõbe kaerahelbe/maapähklivõi kiht ning kergelt sulanud jäätis. Ideaalne magustoit aiapeoks. Kogus: 4-6-le Vaja läheb: 1
Mõnusad värsked ampsud, kus on maasikaid, feta juustu, melonit, avokaadot, viinamarju ja röstitud kõrvitsa seemneid. Kõik see on serveeritud mõnusalt krõmpsuvasse mini rooma salati lehes.
Krõbedad maasikakoogikesed mandlikreemi ja lehttaignaga. Lehttaigen on krõbe ja mandlikreem kreemine ning magus. Mõnusa krõmpsuva nüansi annavad mandlilaastud. Kogus: 16 tükki Vaja läheb maasikatele: 200
Mõnus troopiline porganditort, kus on sees porgandit, purustatud ananassi ja passionivilja. Kreem on toorjuustust ja passioniviljapüreest. Tordile läheb vaja: Tordipõhjadele: 300 g toorest porgandit (riivitud)
Õhuline roosa maasikarull, kuhu vahele on laotatud apelsinimaitselises likööris leotatud maasikad ning toorjuustu-vahukoore kreem. Kogus: 4-6-le Vaja läheb: 3 munavalget Näpuotsaga soola 2 dl suhkrut
Suvine maasikakook, kus maasikatarretise alla on peidetud Manhattani juustukook. Manhattani toorjuustukoogi retsept on pärit siit: https://nami-nami.ee/retsept/927/manhattani_toorjuustukook/ Koogi küpsetamiseks kasutasin koogivormi läbimõõduga 20 cm. Toorjuustukoogi katsin
Värskendav suvine jook granaatõunast ja piparmündist. Mõnus jahutus kuuma suvepäeva. Kogus: 2-le Koostisosad: 200 ml granaatõuna nektarit 200 ml gaseeritud vett 50 ml piparmündisiirupit maasikatükke
Värskes suvises salatis on kõike mida Eesti suvest leida võib, värsked kartulid ja kurgid, redised ja tomatid. Kõige krooniks on sinepi ja meekaste ning külmsuitsulõhe.
Võileivad, kus on krõbedaks praetud sai ja halloumi juust. Maitseks tšillit ja mett ning värskuse võileivale annavad avokaado, paprika ja spinat. Kogus: 2-le sööjale Koostisosad:
Torta de Tres Leches ehk Kolme piima kook on populaarne magustoit Ladina-Ameerikas. See kook on oma nime saanud tänu oma koostisosadele, nimelt kasutatakse koogi immutamiseks.
Sellest kogusest saab ca 15-20 Churrot Vaja läheb: 250 g vett 60 g võid 0,25 tl soola 1 sl suhkrut 1 muna 140 g jahu
No see on flapjack ehk meie keeli kihiline kaerahelbeküpsis. Ja ma ütleks, et see on raudselt sõltuvust tekitav. Vaja läheb: Vaarika täidis: 150 g vaarikaid
Kogus: 4 tordikest Vaja läheb: 12 viilu kanepiseemnetega leiba Piima leiva immutamiseks Lõika leivaviiludest 6 cm läbimõõduga kettad. Lõikamiseks on mugav kasutada küpsiselõikurit. Peeditäidis: 60
Mõnusad magusad ampsud valgest šokolaadist ja muust heast paremast. Vaja läheb koogile: 200 g võid, sulatatud 125 g suhkrut 125 g heledat fariinsuhkrut 2 muna
Kevadine passioni tiramisu on imeline magustoit, mis on maitsetest pungil. Koostisosad: 20 Savoiardi küpsist 4 munakollast, M suurus 80 g suhkrut 500 g Mascaraponet 2
Ilma jahuta kook, milles on kookoshelbeid ja kondenseeritud kookospiima ning granadilli. Vaja läheb koogipõhjale: 145 g kookoshelbeid 40 g suhkrut 2 munavalget 2 sl piima
Pastiera Napoletana on traditsiooniline Itaalia kook, mis Pärineb Napolist. Seda küpsetatakse just lihavõttepühade ajal. Pastiera on muretaignapühjal pirukas, mis on täidetud ricotta juustu, keedetud nisuterade
Vaja läheb: 9 muna 100 g majoneesi 1 tl teralist sinepit maitsetsamiseks soola ja purustatud musta pipart 50 g punast kalamarja rohelist murulauku Keeda
Vaja läheb: 1 l köögiviljapuljongit 1 loorberi leht 3 nelki 400 g puhastatud (luudeta ja nahata) lõhefileed 200 g 30 % hapukoort 2 sl sidruni
Prantsuse köögist pärit lihavõtte pirukas hakklihast ja keedetud munadest. Vaja läheb: 4 muna 800 g seahakkliha 500 g pärmilehttainast 100 g toorsuitsusinki 2 sibulat 50
Vaja läheb salatile: 4 kõvaks keedetud vutimuna 500 g väikeseseid kartuleid, puhastatatud ja poolitatud 0,5 tl soola 150 g rediseid 1 sl kappareid 20 musta