Retsept aastast 1864- Pannkokid kartuhwlidega
Õige murredat kartuhwlid keedetaks omma korega küpseks, lastaks neid teise päwani seista; siis koritaks ja õerutaks neid riiwi peal. Nüüd segataks ½ naela pessematta woid wahhuks, pantaks wähha awal 6 munna, ½ toopi rõõska piima, 1 zitronikoor, ehk nattuke kardamomi, paar pihhutäid forintid, 24 lodi nisujahu ja 2 kuhjaga suppitaldrekut neist õerutud kartuhwlitest senna jurde. Keik saab nüüd hästi üks teise all segatud, ja sest valmistud segamisest küpsetakse kohhe liht wiisi pisukesed pannkokid. Ka ühes kattlas selletud woi sees küpsetakse pissukessed kokid sest taignast. On nemmad küpsed ja illuste eleprunid, siis tõstekas neid wälja ja puistataks nende peale õige palju peent sukkrut.
Retsept on 6-8-le sööjale
Koostiosad:
750 g keedetud, riivitud kartulit (so. umbes 5 suuremat toorest kartulit)
100 g võid, toasooja
60 g suhkrut
3 muna
200 ml piima
0,5 tl soola
Poole sidruni koor
0,25 tl kardemoni
120 g jahu
100 g rosinaid
Praadimiseks õli
Serveerimiseks tuhksuhkrut, vaarikaid, vaarikamoosi, granaatõunaseemneid
Keeda kartulid koos koorega ja lase neil täielikult jahtuda. Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga.
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa vahustatud võile ükshaaval munad ning vahusta segu iga muna lisamise järel.
Lisa või-munasegule jahu, sool, sidrunikoor, kardemon ja piim. Kõige lõpus lisa rosinad ja riivitud kartul. Sega ühtlaseks taignaks. Saadud taignast küpseta väikesed ca 3-4 cm läbimõõduga koogikesed.
Raputa kookidele tuhksuhkrut ja serveeri kohe koos vaarikamoosi, vaarikate ja granaatõunaseemnetega.