Muretaignapõhjal porgandipirukas, kuhu on maitseks lisatud juustu ja sibulat. Põhi on krõbe ja võine. Täidis kergelt magus ja mõnusalt juustune. Pirukas maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.
Kogus: 8 tükki
Tainas:
175 g jahu
100 g külma võid
1 munakollane
0,25 tl soola
Täidis:
240 g porgandeid
1 suur sibul
3 sl toiduõli
60 g riivitud juustu
200 ml vahukoort
2 muna
0,25 tl soola
Maitsestamiseks purustatud musta pipart
Sega jahu soolaga ning lisa jahule kuubikuteks lõigatud või. Näpi sõrmedega või ja jahu ühtlaseks puruks ning lisa munakollane ja 4 tl külma vett. Sõtku taignaks ning vormi kätega taignapall. Pane taignapall jahuga kaetud lauale ning rulli tainas õhukeseks. Pane taigen lahtikäivasse vormi, mille suurus on 10*30 cm. Suru taigen vormi ja torka taignasse kahvliga augud. Pane vorm koos taignaga külmkappi 10 minutiks. Võta vorm külmkapist ja küpseta kaetult 180 C juures pöördõhuga 15 minutit. Eemalda kate ja küpseta veel 5 minutit, kuni taigen on kulpruun.
Täidise valmistamiseks koori ja riivi porgandid jämeda riiviga. Haki sibul ja prae sibulaid ning porgandeid pannil toiduõlis ca 5 minutit. Pane saadud segu eelküpsetatud pirukapõhjale. Sega munad vahukoore ja riivitud juustuga. Maitsesta soola ja musta pipraga. Kalla segu täidisele. Alanda ahju kuumus 170 C-le ja küpseta pirukat ahjus pöördõhuga 25 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun ja tahenenud. Võta pirukas ahjust ja lase sel vormis 5 minutit jahtuda. Eemalda vorm ja serveeri kohe.