Pirogid, pissukessed, munnadega täidetud, wenne modu

Jaga retsepti

 2021 Toiduväljakutse retsept nr.7 ja ikka aastast 1864.

Walmistakse nudlitaignast, litsutaks ühe õlleklaasiga ümmargussed siiwid wälja, woetaks peneks akkitud munnad, seggataks need solaga, peneks leigatud tilli ehk petersellilehhedega, kaetaks need wäljalitsutud taignatükkit sellega, pörtaks neid poleks kokko, nii kui pissukesed pekkokid, litsutaks need äred õige kinni, wõietaks neid munnaga, puistataks nende peale riiwleiba ja küpsetatakse neid woi sees panni peal küpseks ja mollemilt poolt pruuniks.

Üritasin eelnevad retsepti meie aega kohandada ja siin on katsetatud versioon. Tasub proovida sest pirukad maitsevad hästi.

Taigna jaoks läheb vaja:

200 ml vahukoort

1 munakollane

natuke soola 

200 g nisujahu

Nendest koostisosadest segatakse kokku rullitav taigen sõtku seda ca 10 minutit kuni tainas on ühtlane), vajadusel lisa veel jahu. Rulli taigen õhukeseks ja lõika välja ca 6 cm ringid. Pane ringi keskele täidis ja murra pirukas poole. Suru pirukaservad kõvasti kinni, et need ei tuleks küpsetamise ajal lahti ja täidis välja. Määri pirukaid pealt munaga. Küpseta pirukaid mõlemalt pool või sees kuni need on kuldpruunid.

Täidiseks:

5 keedetud muna

50 g majoneesi

soola, jahvatatud musta pipart

hakitud peterselli

Sega täidise koostiosad omavahel ning täidis ongi valmis.

Küpsetamiseks võid.

Pirukate määrimiseks muna

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +