Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Jaga retsepti




Soe karask kaob laualt hämmastava kiirusega 😋 Maasika ürdivõi on katsetus, mis maitses üllatavalt mõnusalt. 

Maasika-ürdivõi

150 g võid (toasoe)
suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli
0,5 tl soola
1 poolik röstitud paprika
2 suuremat maasikat

Tükelda kõik koostisosad väikesteks tükkideks ja sega kokku toasooja võiga.
Pane saadud segu toidukilesse ja rulli vorstiks. Aseta külmkappi tahkuma, kuni on nii kõva, et saad lõigata ilusad kettad.

Odrajahukarask

200 g lahjat teralist kohupiima (mitte kohupiimapastat)
200 g vahukoort
1 muna
2 spl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl soodat
2 dl odratäisterajahu
1 dl nisujahu
50 g toiduõli
1 spl päevalilleseemneid
1 spl kanepiseemneid
1 spl linaseemneid
Vormi võid ca 30 g
Kaunistuseks seemneid 


Sega kausis muna, kohupiim, vahukoor, suhkur, sool ja toiduõli.
Sega kokku jahud ja sooda ning lisa saadud segu kohupiima segule.
Lõpuks lisa seemned ja sega korralikult.
Vooderda leivavorm küpsetuspaberiga ja pane taigen vormi. Silu märja käega siledaks ja kaunista seemnetega. Pane vormi servadesse taigna ja küpsetuspaberi vahele pisikesed tükikesed võiga.
Küpseta 200 C juures ca 50 minutit kuni karask on kuldpruun ja karaskisse torgatud puutikk jääb puhtaks.

 

vaata veel:

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis