Maasika-vahukooretort

Jaga retsepti

 

Jagan oma tordi retsepti, mis tehtud “Eesti Parima Pagari” kuuendas saates. Arvati,et läksin piparmündikommidega pisut hullama . Kui suvi kätte kätte jõuab ja värsked maasikad saadaval proovige ise järele. Öeldakse ju, et maitse üle ei vaielda- hoopis kakeldakse:)
Fotod: Mardo Männimägi

Tordipõhi

5 muna
5 sl suhkrut
5 sl jahu
Poole sidruni riivitud koor
Kohupiimakreem tordi vahele:
300g kohupiima
200 ml vahukoort
100 g suhkrut
Maasikamoos:
300 g maasikaid
100 g suhkrut
2 spl Cointreau likööri
Vahukoore kreem:
400 ml vahukoort
70 g purustatud Marianne komme
30 g tuhksuhkrut
Tordi kaunistamiseks:
300 g maasikad
Melissi lehed
200 ml vahukoort
Tordipõhi
Vahusta munad suhkruga.
Lisa sidrunikoor ja jahu.
Küpseta +180-200° C juures kuni 30 min.
Kohupiimakreem tordi vahele
Vahusta koor.
Lisa suhkur ja kohupiimapasta ning vahusta õhuliseks.
Maasikamoos immutamiseks
Püreesta maasikad.
Lisa suhkur ja liköör.
Vahukoore kreem
Vahusta vahukoor.
Sega tuhksuhkruga, Marianne kommidega ja vahusta soovitud tugevuseni.
Tordi kaunistamine
Maasikad lõigata ja asetada tordile.
Kaunistada vahukoorega.

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant