Retsept, kus on palju kohupiima ja kuivatatud puuvilju.
Maitseb eriti hästi soojalt klaasi külma piimaga.
Taigna jaoks läheb vaja:
25 g pärmi
100 g suhkrut
0,5 tl soola
250 ml piima
450 g jahu
120 g võid
Vedelda pärm suhkuga ning lisa käesoe piim. Lisa sool ja jahu. Sõtku taigen ühtlaseks. Lisa toasoe pehme või ning sõtku taigent ca 10 minutit, kuni taigen on pehme ning elastne. Võid sõtkuda taigent käsitsi või teha seda lauamikseriga.
Pane taigen õlitatud kaussi ning kata kauss pealt toidukilega. Aseta taigen kerkima sooja kohta ca 1 tunniks.
Jaga taigen 14-ks võrdseks palliks ning pane need pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjupannidele ning kata köögirätikuga. Lase kerida ca 15 minutit.
Täidise jaoks läheb vaja:
100 g rosinaid
100 g tükeldatud aprikoose
4 muna
400 g kohupiima
100 g suhkrut
2 spl jahu
100 g hapukoort
Klopi munad lahti ning lisa suhkur. Lisa hapukoor ning kohupiim ning sega täidis ühtlaseks. Lisa jahu ning tükeldatud aprikoosid ja rosinad.
Võta klaas ning kasta klaasipõhi jahu sisse. Tee kukli sisse klaasipõhjaga süvend kuhu panna kohupiimatäidis. Võid aidata sõrmedega süvendi vormimisel, et saia servad oleksid võimalikult väiksed ja korpi mahuks palju täidist.
Kaunistuseks:
1 muna määrimiseks
peoga mandlilaaste
tuhksuhkrut
Määri korbi servad muna-veeseguga ning raputa kohupiimale mandlilaaste. Küpseta korpe ahjus 200 C juures 15 minutit või kuni krbid on pealt mõnusad kuldpruunid.
Võta korbid ahjust ja raputa üle tuhksuhkruga.