Keedetud kartulitest valmistatud kartulipannkoogid, mida saab hästi valmistada ka järelejäänud kartulipudrust. Sobivad hästi serveerimiseks nii hommikusöögiks kui ka iseseisva toidukorrana.
Kogus: 3- le sööjale
Koostisosad:
350 g kooritud ja tükeldatud kartuleid
60 g jahu
Maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
40 g võid taignasse lisamiseks+ lisaks veel praadimiseks
Keeda kartulid kuni need on pehmed ning kalla need sõelale. Lase kartulitel nõrguda ja jahtuda 5 minutit. Suru kartulid läbi sõela ning lisa jahu, sool, must pipar ja 40 g sulatatud võid. Sõtku segu taignaks ja vormi taignast pall. Pane taignapall kergelt jahuga ülepuistatud lauale ning suru see 15 cm läbimõõduga kettaks.
Sulata suur lusikatäis võid pannil ning tõsta sinna taignaketas. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 4 minutit või kuni kook on kuldpruun. Pööra see ümber ja küpseta ka teiselt poolt umbes 4 minutit. Pannkook peaks jääma pealt krõbe ja seest kohev.
Serveeri pannkooke kuumalt. Serveerimisel võid lõigata koogi sektoriteks pizza lõikuriga ja eriti hästi maitseb kartulikook koos kodujuustuga.



