Jäine suvemaius jogurtist ja maasikatest. Ideaalne sooja suveõhtu grillipeo magustoiduks.
Koogipõhi:
140 g purustatud pretzeleid
50 g suhkrut
110 g sulatatud Valio võid
Täidis:
200 g magusat kondenspiima
25 g rabarberisiirupit
100 g Valio Viola maitsestamata toorjuustu
200 g Alma Klassika maasika-rabarberi jogurtit
250 g maasikaid
100 g suhkrut
200 ml Alma vahukoort
Maasikakaste:
200g maasikaid
75 g suhkrut
Kaunistamiseks maasikaid
Põhja valmistamiseks purusta pretzelid ja sega need või ning suhkruga ühtlaseks.
Valmista ette ca 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm- vooderda selle põhi küpsetuspaberiga. Suru pretzeli- ja võisegu tihedalt vastu vormi põhja. Jahuta külmkapis 30 minutit.
Täidise valmistamiseks sega omavahel magustatud kondenspiim ja rabarberisiirup. Lisa toasoe toorjuust ning vahusta mikseriga. Lisa jogurt ning sega ühtlaseks. Lisa viilutatud maasikad. Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa see täidisele. Kalla täidis vormi pretzelitest põhjale ning aseta külma vähemalt 4 tunniks enne serveerimist.
Kastme valmistamiseks purusta maasikad saumikseriga ning lisa suhkur.
Võta maius külmikust, kaunista maasikatega ja serveeri kohe, sest maius hakkab kuuma suvepäikse käes kohe sulama. 😊
Ilusat suve!