Inglisepärane klassikaline suvepuding

Jaga retsepti

Inglise klassika, mis sobib imeliselt ka meie Eesti suvemaitseks. Selles retseptis on kasutatud palju suviseid maitseid maasikaid, vaarikaid ja mustikaid ning kõik see on peidetud Brioche saia kesta sisse.

 

Retsept on mõeldud 4-6- le sööjale.

Vaja läheb:

225 g vaarikaid

125 mustikaid

400 g maasikaid

110 g suhkrut

300 g Brioche saia

Serveerimiseks vahukoort, marju

 

Pese marjad (va maasikad) ja pane need potti suhkru ja 2 sl veega. Kuumuta 3 minutit, kuni marjadest hakkab  välja tulema mahl. Lisa maasikad ja keeda veel 2 minutit. Kurna marjamahl läbi sõela suurde kaussi ja lisa marjamahlale vajadusel veel suhkrut. 

Vooderda ümmarguse põhjaga kauss toidukilega jättes toidukile ka väljapoole kaussi nii, et see ulatuks pärast ka kausi pealt katmiseks. Lõika Brioche viiludelt ( ca 1 cm paksused viilud) ära koorikud. Säti Briosche viilud kaussi- vajadusel lõika Brioche viilud sobivaks, et nad sobituksid ilusti kausiga. Kasta saia viilud marjamahla sisse ning sobita need kaussi üksteise kõrvale. Kausi pinnale peab jääma kiht Brioche saia ja jäta osa saiast ka pudingu katmiseks. Täida puding seest keedetud ja nõrutatud marjadega ning kata puding pealt marjamahla kastetud saia viiludega. Kata puding ka pealt toidukilega.

Aseta toidukile peale väike sileda pinnaline taldrik ning raskuseks kasuta kahte 400 g kaaluvat konservipurki. Hoia pudingit vajutuse all külmkapis üleöö. Järgmisel päeval võta puding külmkapist. Eemalda vajutis ning pealmine toidukile. Kalluta puding serveerimistaldrikule ja koori ettevaatlikult ülejäänud toidukile. Serveeri koos vahukoore ja marjadega.

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi