Selline roosa tort maasikate, besee ja vahukommidega on iga ema unistus. 😊
Valmistamine on nii lihtne, et hakkama saavad kõik lapsed ja isad. Ja küpsetama ei pea midagi, kõike saab osta poest. 😊
Vaja läheb:
Kaunistamiseks:
1 peotäis minivahukomme (mida rohkem roosat seda uhkem)
700 g maasikaid
peoga beseeküpsiseid (roosad ja valged)
30 tk. Savoiardi küpsiseid
laia roosat paela
Koogile:1 tordipõhi- 3 kihiline (tordipõhja läbimõõt 25 cm)
200 ml Alma vahukoort 35% (toasoe)
300 g Alma maitsestamata kohupiimakreemi 3% (toasoe)
200 g Valio Viola laktoosivaba toorjuust vanilli (toasoe)
200 g valget šokolaadi
50 g + 75 g suhkrut
500 g maasikaid
Vahusta vahukoor 50 g suhkruga ja lisa kohupiim, ning toorjuust ja vahusta ühtlaseks.
Sulata mikrolaineahjus valge šokolaad ning lase sellel jahtuda ning lisa see kreemile. Sega ühtlaseks.
Puhasta maasikad ja püreesta need saumikseriga ning lisa 75 g suhkrut. Sega ühtlaseks moosiks.
Tõsta alusele, millelt soovid torti serveerida esimene tordipõhja kiht. Kata see kolmandiku maasika moosi ja kolmandiku kreemiga. Lase maasikamoosil pisut imbuda tordipõhja enne kui katad selle kreemiga.
Tõsta kreemi peale järgmine tordipõhja kiht ning lisa uuesti moosi ning kreemi.
Tõsta kreemile ka viimane tordpõhja kiht, kata see moosi ja kreemiga. Kata ka tordi küljed kreemiga.
Hoia torti külmkapis ca 2 tundi, et kõik kihid saaksid ilusti läbi imbuda.
Kaunistamiseks pane tordikülgedele Savoiardi küpsised ja seo nende ümber lai roosa pael. Küpsistel võid terava noaga lõigata ära ühelt poolelt ovaalse osa, et küpsised sobituksid paremini koogialusele.
Kaunista tort maasikate, besee ja vahukommidega.
Ilusat emadepäeva!
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga
Eelroad
Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga
Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud 2 spl röstitud seesamiseemneid soola