Baod kleepuva sealiha, porgandi ja tšillise majoneesi täidisega

Jaga retsepti

Gua Bao-pehmed ja õhulised Bao kuklid, mis on täidetud kleepuva ja maitseka sea triibulihaga.

Sellest kogusest saad 16 Baod.

Kuklite valmistamiseks läheb vaja:

450 g jahu

2 sl suhkrut

0,5 tl soola

2 tl kuivpärmi

250 ml sooja vett

40 g toiduõli taignasse + veel toiduõli kuklite vahele määrimiseks

1,5 tl küpsetuspulbrit

Aurutamiseks riisiäädikat

Sega kausis kokku jahu, suhkur, sool ja kuivpärm. Lisa kuivainetele soe vesi ja 40 g toiduõli ning sõtku  10 minutit. Kõige lihtsam on teha seda köögikombainiga aga võib ka käsitsi. Pane taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega ning jäta sooja kohta kerkima ca 60 minutiks või kuni taigna kogus on kahekordistunud.

Suru tainas alla ning lase seista 5 minutit.

Sõtku taigna hulka küpsetuspulbri vee segu (1,5 tl küpsetuspulbrit + 2 sl vett). Lase taignal seista 10 minutit.

Sõtku tainas läbi ja jaga see 16-ks võrdseks pallikeseks. Rulli iga pallike ovaaliks ning pintselda ühelt poolt õliga.

Voldi taigen pooleks kasutades abiks söögipulka, et jätta voltimise kohale ava ning , et pärast aurutamist saaksid Baod ilusti avada.

Lõika igale kuklile alla tükike küpsetuspaberit. Tõsta kuklid koos küpsetuspaberiga kerkima ahjuplaadile ja kata need rätikuga. Kergita ca 15 minutit.

Auruta kukleid 15 minutit. Lisa riisiäädikat aurutusveele, et saada ilusad valged kuklid.

Kleepuva triibuliha valmistamiseks läheb vaja:

1 kg viilutatud triibuliha (lõigatud ca 1 cm kangideks)

1 l veisepuljongit

3 küüslauguküünt

1 sl Hiina toiduveini

1 sl suhkrut

Triibuliha glasuuriks läheb vaja:

2 sl õli

0,25 tl soola

0,25 tl musta pipart

1 sl riivitud ingverit

0,5 -1 tk punane tšillikaun (peeneks hakitud)

2 sl fariinsuhkrut

1 sl mett

3 sl tumedat sojakastet

1 tl sidrunheina pastat

Pane triibuliha kangid potti koos puljongi, küüslaugu, toiduveini ja 1 sl suhkruga. Auruta 45 minutit või kuni liha on pehme. Nõruta ja tõsta liha oma järge ootama.

Sega kausis glasuuri koostisosad: ingver, tšilli, mesi, suhkur, sojakaste, sool, pipar ja sidrunheinapasta. Pane saadud segu pannile ning kuumuta kuni glasuur hakkab mullitama ja muutub tumedaks ja kleepuvaks.

Pane pannile tagasi liha ja sega glasuuriga.

 

 

Porgandisalati jaoks läheb vaja:

200 g porgandeid

1 tl toiduõli

2 tl riisiäädikat

2 tl röstitud seesamiseemneid

Näpuotsaga soola

1 tl mett

1 tl musti seesamiseemneid

Puhasta porgandid ja riivi jämeda riiviga.

Valmista salatikaste. Selleks sega omavahel toiduõli, riisiäädikas, mesi, sool ja seesamiseened. Kalla salatikaste porgandile ja sega korralikult. Kata kauss toidukilega ning jäta seisma ca 30 minutiks külmkappi.

Majoneesi valmistamiseks läheb vaja:

3 munakollast

2 tl sidrunimahla

2 tl mett

Soola

140-160 g toiduõli

Maitseks tšillikastet

Sega omavahel munakollased, mesi ja sidrunimahl. Hakka lisama munakollastele toiduõli peenikese joana samal ajal kogu aeg mikseriga vahustades (kõige kiirem kiirus). Lisa õli ja vahusta majoneesi niikaua kuni saad soovitud konsistentsi. Maitsesta majonees soola ja tšillikastmega. Hoia majoneesi kuni serveerimiseni külmkapis.

Gua Bao serveerimiseks läheb vaja:

Väike punt rohelist sibulat

Pane Baode vahele glasuuriga liha, porgandisalat, majonees ja hakitud roheline sibul.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab