Kevadised küpsetised, mis sobivad lihavõtteaega. Põhjaks on mõnus mure taigen ja täidiseks kohupiim koos rosinatega ja apelsinikoortest sukaadiga. Viimase lihvi annab aprikoosimoosine glasuur.
Vaja läheb:
Taigen:
300 g jahu
150 g toasooja võid
90 g suhkrut
1 muna
0,25 tl soola
Hõõru või suhkruga ühtlaseks. Lisa muna ning sega. Lisa soolaga segatud jahu ning sõtku taigent kätega. Kui taigen ei taha kokku jääda, siis lisa teelusikatäie kaupa külma vett. Mässi taigen toidukilesse ning pane see ca 2 tunniks külmkappi tahenema.
Võta taigen külmikust ning jaga see kaheksaks võrdseks osaks. Rulli taigna tükid õhukeseks ning vooderda taignaga tartletivormid (vormi läbimõõt 12 cm ja lahtikäiva põhjaga).
Pane taignale tükk küpsetuspaberit ning küpsetuspaberile küpsetusoad. Kuumuta ahi 180 kraadini. Küpseta kaetult 10 minutit ja eemalda küpsetuspaber ning küpseta põhju katmata veel 10 minutit.
Täidise valmistamiseks vajad:
400 g koorest kohupiima
2 muna
75 g suhkrut
100 g rosinaid – pestud ja kuivatatud
50 g apelsinisukaadi
2 spl jahu
pisut soola
Klopi munad suhkruga lahti ning lisa kohupiim. Lisa jahu, sool, rosinad ja apelsini sukaad. Sega ühtlaseks ning jäta oma järjekorda ootama.
Jaga kohupiimasegu kaheksa eelküpsetatud vormi vahel võrdselt ning küpseta vorme ahjus 180 C juures ca 15 minutit.
Samal ajal valmista aprikoosiglasuur.
Vaja läheb:
400 g magusat aprikoosimoosi
2 spl maisitärklist
Sega moos maisitärklisega ning jaga saadud segu kohupiima peale ühtlaselt. Küpseta kooke ahjus ca 20 minutit.
Võta koogid ahjust ning lase neil enne serveerimist täielikult jahtuda.
Kõige paremad on need koogid järgmisel päeval, siis on maitsed ühtlustunud ja koogid eriti täiuslikud.