Nashville vürtsikad kanakoivad

Jaga retsepti

Mõnus klassikaline retsept krõbedate kanakoibade valmistamiseks.

Üks parimates kanaretseptidest ja üks minu lemmikutest.

Koostisosad:

ca 1, 2 kg kanapoolkoibasid

400 g keefiri

50 g vürtsikat kastet

200 g jahu

750 g õli friteerimiseks

1 sl soola

1 tl jahvatatud pipart


Pane kanakoivad suurde kilekotti. Lisa keefir ja vürtiskas kaste ning mulju kotti nii, et kõik kanakoivad oleksid korralikult kastmega kaetud. 

Pane kott külmkappi ja lase koibadel marineeruda üleöö.

Võta koivad külmkapist toatemperatuurile soojenema.

Sega omavahel jahu, 1 sl soola ja must pipar. 

Võta kanakoivad kotist ja raputa ära liigne marinaad ning kasta koivad jahu segusse, et need oleksid igalt poolt jahuga kaetud. Raputa ära üle liigne jahu ja kanakoivad restile ja lase neil seal seista ca 15 minutit.

Kuumuta potis 750 ml õli või kasuta fritüüri.

Pane kanakoivad uuesti jahu segusse, et moodustuks topelt paneeringu kiht. Raputa ära lahtine jahu ja pane kanakoivad küpsema ca 25 minutiks. Küpsemise keskel pööra koibadel teine pool. Jälgi, et potis ei oleks korraga liiga palju koibi- nii langeb õli temperatuur ning ei saa eriti mõnusat ja krõbedat tulemust.

Kui kanakoivad on küpsenud, siis tõsta need köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli.

Kõrvale võid serveerida dipikastmeks hapukoort.


vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa