Maasika-vahukooretort

Jaga retsepti

 

Jagan oma tordi retsepti, mis tehtud “Eesti Parima Pagari” kuuendas saates. Arvati,et läksin piparmündikommidega pisut hullama . Kui suvi kätte kätte jõuab ja värsked maasikad saadaval proovige ise järele. Öeldakse ju, et maitse üle ei vaielda- hoopis kakeldakse:)
Fotod: Mardo Männimägi

Tordipõhi

5 muna
5 sl suhkrut
5 sl jahu
Poole sidruni riivitud koor
Kohupiimakreem tordi vahele:
300g kohupiima
200 ml vahukoort
100 g suhkrut
Maasikamoos:
300 g maasikaid
100 g suhkrut
2 spl Cointreau likööri
Vahukoore kreem:
400 ml vahukoort
70 g purustatud Marianne komme
30 g tuhksuhkrut
Tordi kaunistamiseks:
300 g maasikad
Melissi lehed
200 ml vahukoort
Tordipõhi
Vahusta munad suhkruga.
Lisa sidrunikoor ja jahu.
Küpseta +180-200° C juures kuni 30 min.
Kohupiimakreem tordi vahele
Vahusta koor.
Lisa suhkur ja kohupiimapasta ning vahusta õhuliseks.
Maasikamoos immutamiseks
Püreesta maasikad.
Lisa suhkur ja liköör.
Vahukoore kreem
Vahusta vahukoor.
Sega tuhksuhkruga, Marianne kommidega ja vahusta soovitud tugevuseni.
Tordi kaunistamine
Maasikad lõigata ja asetada tordile.
Kaunistada vahukoorega.

vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350