Lehtkapsa (kale) pesto

Jaga retsepti

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast.

Vaja läheb:

60 g lehtkapsast

peotäis lehtpeterselli lehti

55 g röstitud ja jahvatatud metspähkleid

1 küüslauguküün

80 ml oliivõli

50 g riivitud juustu

2 spl sidrunimahla

soola

purustatud musta pipart


Blanšeeri (keeda ca 2 minutit) lehtkapsas ja jahuta kohe jääkülma vee all. Enne keetmist eemalda tugevad leherootsud ning jäta ainult leheline osa.

Pane köögikombaini kõik koostisosad ning purusta ühtlaseks massiks. Lisa sidrunimahl ja maitsesta soola ning pipraga. Sega veel korralikult.


vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa