Suvine pirukas päikeseküpsete murelite ja tilgakese Vana Tallinna likööriga maitseb imehästi:)
Taigna koostisosad:
150 g nisujahu
75 g suhkrut
75 g võid
soola näpuotsatäis
ca 1 spl vett
Näpi ühtlaseks puruks jahu, suhkur, või ja sool, Lisa ca 1 spl. vett, et taigen kleepuks kokku.
Rulli taigen lahti ja aseta piklikusse pirukavormi ( 25*10 cm).
Pane koos vormiga külmkappi ca 30 minutiks.
Aseta taignale küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta kaetult ca 10 minutit 200 C juures.
Eemalda küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta veel ca 10 minutit.
Täidise koostisosad:
3 tk M muna
100 g suhkrut
200 g toorjuustu
150 g kividest puhastatud mureleid
ca 20 ml Vana Tallinna likööri
Vahusta munad suhkruga.
Lisa toorjuust ning Vana Tallinna liköör ja vahusta veel.
Aseta eelküpsetatud pirukapõhjale poolitatud murelid ja kalla peale täidis.
Küpseta 180 C juures ca 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt mõnusalt kuldkollane.