Kevadine passioni tiramisu on imeline magustoit, mis on maitsetest pungil.
Koostisosad:
20 Savoiardi küpsist
4 munakollast, M suurus
80 g suhkrut
500 g Mascaraponet
2 passioni
250 ml passioni nektarit
50 ml Triple Sec likööri
Passionivõide jaoks läheb vaja:
85 g granadillipüreed
1 tl riivitud sidrunikoort
1 sl sidrunimahla
2 munakollast
1 muna
60 g suhkrut
80 g võid
Kaunistuseks:
Maasikaid, passione, piparmündilehti
Valmista passionivõie.
Sega omavahel kõik passionivõide koostisosad ning kuumuta ca 15-20 minutit või kuni oled saanud paksu võide. Kurna valmis võie läbi sõela ning pane külmkappi tahenema.
Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munakollase vahule Mascarapone ning vahusta korralikuks vahuks.
Võta lahtikäiv koogivormi rõngas ja aseta see alusele, millet soovid kooki serveerida. Sega omavahel nektar ja liköör ning kasta pooled küpsised korraks nektari-likööri segusse segusse ja aseta need koogivormi põhja nii, et põhi oleks ilusti kaetud. Järgmise kihina lisa Mascarapone vaht ning määri segule passionivõie. Lisa võide peale 2 passioni seemned. Lisa võide peale järgmised 10 leotatud küpsist ja kata need mascarapone vahuga. Pane kook külmkappi ning lase seal vähemalt 4 tundi. Eemalda koogivormi rõngas ja kaunista kook soovi kohaselt ning serveeri.