Passioni tiramisu

Jaga retsepti

Kevadine passioni tiramisu on imeline magustoit, mis on maitsetest pungil.

Koostisosad:

20 Savoiardi küpsist

4 munakollast,  M suurus

80 g suhkrut

500 g Mascaraponet

2 passioni

250 ml passioni nektarit

50 ml Triple Sec likööri

Passionivõide jaoks läheb vaja:

85 g granadillipüreed

1 tl riivitud sidrunikoort

1 sl sidrunimahla

2 munakollast

1 muna

60 g suhkrut 

80 g võid

Kaunistuseks: 

Maasikaid, passione, piparmündilehti

Valmista passionivõie. 

 

Sega omavahel kõik passionivõide koostisosad ning kuumuta ca 15-20 minutit või kuni oled saanud paksu võide. Kurna valmis võie läbi sõela ning pane külmkappi tahenema. 

Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munakollase vahule Mascarapone ning vahusta korralikuks vahuks. 

Võta lahtikäiv koogivormi rõngas ja aseta see alusele, millet soovid kooki serveerida. Sega omavahel nektar ja liköör ning kasta pooled küpsised korraks nektari-likööri segusse segusse ja aseta need koogivormi põhja nii, et põhi oleks ilusti kaetud. Järgmise kihina lisa Mascarapone vaht ning määri segule passionivõie. Lisa võide peale 2 passioni seemned. Lisa võide peale järgmised 10 leotatud küpsist ja kata need mascarapone vahuga.   Pane kook külmkappi ning lase seal vähemalt 4 tundi. Eemalda koogivormi rõngas ja kaunista kook soovi kohaselt ning serveeri. 

 

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept