Hiinapärased pannil küpsetatud pelmeenid (Pot Stickers)

Jaga retsepti

In English


See on mõnusate pelmeenide retsept, mille valmistamiseks kulub pisut aega kuid tulemus on seda ajakulu väärt.
Pelmeenide täidiseks on kasutatud seahakkliha, jääsalatit, ingverit, sojakastet, küüslauku, riisiäädikat ja röstitud seesamiseemneõli. See kooslus annab meeldiva ja pisut vürtsika maitsekombinatsiooni, mis koos õhukese krõbedaks küpsetatud taignakooriku ja dipikastmega moodustab mõnusa maitseka ampsu.

Pelmeenitaigna koostisosad:
285 g nisujahu
150 ml kuuma keevat vett
1 tl soola

Sega jahu soolaga ja lisa keev vesi. Sõtku ühtlaseks taignaks, selleks kulub ca 5 minutit.
Mässi valmis taignapall toidukilesse ja lase taignal seista (puhata) ca  20 minutit.

Pelmeenitäidise koostisosad:
250 g seahakkliha
150 g peeneks hakitud jääsalatit
1 sl seesamiõli
1 sl riisiäädikat
2 sl sojakastet
4 cm jupp ingverit (riivitud)
4 küüslauku (purustatud)

Sega kõik täidise koostisosad.

Pelmeenide valmistamine
Rulli taigen võimalikult õhukeseks. Mina kasutasin selleks pastamasinat ja rullisin taigna sellega võimalikult õhukeseks. Lõika taignast ca 6-7 cm  läbimõõduga ringid, mina kasutasin lõikamiseks klaasi, millel olid teravam äär.
Tõsta iga ringi keskele ca 0,5 tl täidist. Tee näpuga ringi servad märjaks ja suru ringi servad kokku nii, et saaksid poolkuu kuju. Voldi poolkuu servad kokku väikeste voltidega (nagu teeksid seeliku volte). Pane pelmeen alusele nii, et volditud serv jääks ülespoole, vajadusel kohenda pelmeeni kuju ühtlasemaks.

Pelmeenide valmistamiseks soojenda pannil õli ja prae pelmeene kõrgel kuumusel ühelt küljelt ca 2 minutit või kuni pelmeenid on ilusad kuldpruunid. Lisa pannile pisut kuuma vett ja kata pann kaanega. Alanda kuumus ja lase pelmeenidel haududa kaane all ca 3-4 minutit. Võta pannilt kaan ja lase veel täielikult auruda.
Serveeri pelmeene kohe koos dipikastmega.

Dipikastme koostiosad:
4 spl sojakastet 
2 spl riisiäädikat
0,5 tk tšillikauna
1 küüslauguküüs
1 tl õli

Sega kokku kõik dipikastme koostisosad.

HEAD ISU!



vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles