Suvised vorstirullid

Jaga retsepti

Need vorstirullid on kui väikesed lihapirukad aga nende täidisena on kasutatud toorvorstide sisu ning see omakorda on maitsestatud küüslaugu, päikesekuivatatud tomatite ja basiilikuga. Killuke klassikalikalisi Itaalia maitseid on toodud Eesti suvesse.

Kogus: 20 rulli

Koostisosad:

400 g mahedamaitselisi toorvorste

2 küüslauguküünt, purustatud

25 g päikesekuivatatud tomateid

500 g pärmilehttaigent

5-6 suuremat basiiliku lehte

Määrimiseks 1 muna  ja 2 sl vett

Kaunistamiseks tšillihelbeid

Dipikastmeks:

200 g hapukoort 20% -lise rasvasisaldusega

Hakitud rohelist sibulat

Maitsestamiseks soola

Pigista toorvorstid kestadest välja, purusta küüslauk ja haki päikesekuivatatud tomatid ning basiilikulehed. Sega omavahel vorstirullide täidise koostisosad: toorvorstimass, küüslauk, päikesekuivatatud tomatid ja hakitud basiilik.

Laota lehttaigen lauale ning vormi täidisest vorstike läbimõõduga ca 3 cm ja sama pikkusega nagu taignalehe lühim külg. Aseta vorstike taignale ning keera taigen üks kord ümber täidise ja lõika taigen läbi. Säti taignaga kaetud vorstike nii, et taigna ühenduskoht jääb rulli alla. Lõika vorstikesest ca 4-5 cm pikkused jupid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Korda sama ülejäänud taigna ja vorstitäidisega. Määri vorstirullid pealt muna-vee seguga ning raputa kaunistuseks tšillihelbeid. Küpseta rulle ahjus 200 C juures ca 20 minutit või kuni rullid on pealt ilusad kuldpruunid.

Kuni rullid küpsevad valmista dipikaste. Selleks sega hapukoor hakitud rohelise sibula ja soolaga.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: