Need vorstirullid on kui väikesed lihapirukad aga nende täidisena on kasutatud toorvorstide sisu ning see omakorda on maitsestatud küüslaugu, päikesekuivatatud tomatite ja basiilikuga. Killuke klassikalikalisi Itaalia maitseid on toodud Eesti suvesse.
Kogus: 20 rulli
Koostisosad:
400 g mahedamaitselisi toorvorste
2 küüslauguküünt, purustatud
25 g päikesekuivatatud tomateid
500 g pärmilehttaigent
5-6 suuremat basiiliku lehte
Määrimiseks 1 muna ja 2 sl vett
Kaunistamiseks tšillihelbeid
Dipikastmeks:
200 g hapukoort 20% -lise rasvasisaldusega
Hakitud rohelist sibulat
Maitsestamiseks soola
Pigista toorvorstid kestadest välja, purusta küüslauk ja haki päikesekuivatatud tomatid ning basiilikulehed. Sega omavahel vorstirullide täidise koostisosad: toorvorstimass, küüslauk, päikesekuivatatud tomatid ja hakitud basiilik.
Laota lehttaigen lauale ning vormi täidisest vorstike läbimõõduga ca 3 cm ja sama pikkusega nagu taignalehe lühim külg. Aseta vorstike taignale ning keera taigen üks kord ümber täidise ja lõika taigen läbi. Säti taignaga kaetud vorstike nii, et taigna ühenduskoht jääb rulli alla. Lõika vorstikesest ca 4-5 cm pikkused jupid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Korda sama ülejäänud taigna ja vorstitäidisega. Määri vorstirullid pealt muna-vee seguga ning raputa kaunistuseks tšillihelbeid. Küpseta rulle ahjus 200 C juures ca 20 minutit või kuni rullid on pealt ilusad kuldpruunid.
Kuni rullid küpsevad valmista dipikaste. Selleks sega hapukoor hakitud rohelise sibula ja soolaga.