Plokkfiskur

Jaga retsepti

Seekord oleme jõudnud Islandile ja teen toitu kalast.
Plokkfiskur on Islandil traditsiooniline toit, mis põhimõtteliselt kujutab endast kalahautist valgest kalast  ja mida valmistatakse tihti tavatoiduna argiõhtutel.
Retsepte on erinevaid ja igas kodus on sellel toidul oma väljakujunenud retsept.

Koostisosi selles toidus on vähe: valge kala (näiteks tursk), kartulid, sibul, nisujahu, piim, sool ja pipar. 

Retsepti idee on pärit sellelt leheküljelt:
https://adventures.is/blog/icelandic-food-recipies-plokkfiskur/


Koostisosad:
pool suuremat sibulat, peeneks hakitud
50 g võid
20 g nisujahu
400 g  kartuleid
400 g tursafileed- luudeta
3 dl piima
soola
pipart

Keeda kartulid koorega ja koori.
Maitsesta vesi soolaga ja lase vesi keema. Tõsta pott pliidilt ja lisa vette kalafileed. Lase kalafileed seista kuumas vees ca 8-9 minutit.Tõsta kala välja.
Lõika kartulid tükkideks ja tee kalafileed pisut peenemaks.Tõsta kõrvale.

Pane kuumale pannile või ja lisa sibul. Kuumuta sibulat seni, kuni see muutub klaasjaks ning muudab värvi. Lisa jahu ning kuumuta jahu või sees. Lisa piim  samal ajal kastet vispliga segades, et ei tekiks tükke kastmesse. Kastme konsistents peaks olema keskmise paksusega, mitte liiga vedel ( kaste pakseneb seistes).

Lisa valmis kastmele kartuli- ja kalatükid ning maitsesta soola ja pipraga. 
Serveeri koos rukkileivaga millele on määritud korralik kiht võid 😊



Järgmise nädalal kohtume Gröönimaal.


vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad