Peet ja porgand annavad kotlettidele kergelt magusa maitse ja teevad kotletid mõnusalt mahlaseks. Maitseks on lisatud veidi tšillihelbeid, et anda kotlettidele ka pisut vürtsikust. Kastmeks on kokku segatud hapukoor, sinep ja mesi.
Kogus: 12 kotletti
Koostisosad:
Kotletid:
1 väike peet, riivitud (ca 90 g)
2 väikest porgandit, riivitud (ca 70 g)
400 g seahakkliha
1 muna
50 g riivsaia kotletitaignasse lisamiseks + 50 g kotlettide paneerimiseks
50 ml piima
Väike kimp hakitud siledalehelist peterselli
2 küüslauguküünt, purustatud
0,5 tl soola
0.25 tl purustatud musta pipart
0,25 tl tšillihelbeid
Praadimiseks toiduõli
Kaste:
200 g hapukoort
1 tl suureteralist mahedat sinepit
2 tl mett
Maitsestamiseks soola
Kotlettide valmistamiseks sega omavahel kausis peet, porgand, hakkliha, muna, 50 g riivsaia, piim, hakitud petersell, purustatud küüslauk, sool, must pipar ja tšillihelbed. Sõtku ühtlane taigen ja vormi taignast kotletid kaaluga ca 60 g. Paneeri kotlette riivsaias ning prae pannil keskmisel kuumusel kuni kotletid on läbi küpsenud ning mõlemalt poolt kuldpruunid.
Kastme valmistamiseks sega hapukoor sinepi ja meega. Maitsesta kaste soolaga.
Serveeri kotlette kohe soojalt koos hapukoore kastmega.