Kerge, õhuline ja värviküllane kook kevade tervitamiseks.
Biskviit:
120 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g Alma täispiima
2 muna
0,5 tl vanilliekstrakti
40 g Alma Eesti võid
170 g suhkrut
0,25 tl soola
Kuumuta ahi 180 C-ni.
Valmista ette ümmargune küpsetusvorm (läbimõõt 20 cm). Määri vormi küljed võiga ja raputa üle kergelt jahuga. Vormi põhja pane küpsetuspaber.
Biskviidi valmistamiseks sega kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Väikeses potis kuumuta piim ja lisa või. Sega kuni või on sulanud ja eemalda pott pliidilt.
Suures kausis vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega taignasse kuivainete segu, võisegu ja vanilliekstrakt.
Vala tainas vormi ja küpseta 30-35 minutit. Koogi valmidust kontrolli puidust tikuga. Kui biskviiti torgatud tikk jääb puhtaks, siis on biskviit valmis. Võta biskviit ahjust välja, ja lase jahtuda.
Biskviidi immutamiseks:
100 ml Alma vahukoort 35%
50 g suhkrut
Sega suhkur ja vahukoor omavahel. Ära vahusta.
Jogurtivaht
600 g Alma Muah! aedmaasika koorejogurtit õhulise biskviidiga
100 g Alma vahukoort 35%
25 g suhkrut
3 tl želatiini
3 spl vett
Paisuta želatiin külma veega ja sulata želatiin pliidil ühtlaseks vedelikuks. Lisa pisut jahtunud želatiini segu toasooja jogurtisse. Vahusta vahukoor koos suhkruga ja lisa segule.
Maasikavaht
400 g külmutatud maasikaid
50 g suhkrut
2 tl želatiini
1 spl vett
150 g Alma vahukoort 35%
25 g suhkrut
Pane külmutatud maasikad koos 50 g suhkruga potti ja kuumuta kuni maasikad on pehmed. Püreesta maasikad saumikseriga. Paisuta želatiin külma veega ja sulata želatiin pliidil ühtlaseks vedelikuks. Lisa kuumale maasikapüreele sulatatud želatiini segu. Vahusta vahukoor koos 25 g suhkruga ja sega õrnalt segades jahtunud maasikasegusse.
Kaunistamiseks ca 300 g maasikaid
Koogi kokkupanek:
Lõika jahtunud biskviit kaheks ühesuuruseks kettaks. Aseta üks tordipõhi taldrikule millel soovid kooki serveerida. Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivormi küljed tordikile ribaga ja tõsta see biskviitpõhja ümber.
Pintselda biskviitpõhi poole immutusvedelikuga. Kata viilutatud ühesuuruste maasikatega tordivormi küljed. Nii, et lõikepind jääb väljapoole vastu tordikilet.
Lisa ettevaatlikult jogurtivaht ning lase sellel külmikus tarduda kuni jogurtivaht on piisavalt tugev, et saaksid sinna peale lisada maasikavahu kihi.
Lisa maasikavahu kiht ja lase sellel tarduda. Immuta teine pool biskviidist (lõikepinna poolt) immutusvedelikuga.
Lisa teine pool biskviidist maasikavahu peale peale ja lase tordil külmkapis tarduda üleöö.
Enne serveerimist eemalda tordivormi küljed ja tordikile. Kaunista vastavalt oma soovile.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga