Valge Klaari õuna ja pihlakamarja tšatni Demerara suhkruga

Jaga retsepti

Mõnus kergelt mõrkjas tšatni, mis sobib imehästi juustu ja liha kõrvale. 
Miks mitte proovida ka koogi vahele. Teen seda tšatni kindlasti Valge Klaari õunast, kuna see on valminult veidi jahune ja laguneb keetmisel mõnusaks püreeks.

Koostisosad:
1500 g puhastatud valgeid klaare- lõigatud sektoriteks
500 g puhastatud pihlakaid
400 g vett
250 g Demerara suhkrut
750 g suhkrut
0,5 tl soola


Pane pihlakad koos 200 g veega keema ja keeda kuni pihlakad on pehmed. Lisa õunad ja veel 200 g vett. Keeda kuni õunad on peaaegu täielikult lagunenud.
Lisa suhkrud ja sool ning keeda madalal kuumusel tšatni paksuks. See võib võtta kuni 2 tundi. Sega aeg-ajalt ja jälgi, et tšatni ei kõrbeks põhja.

Kuumuta purgid ahjus ja pane tšatni purkidesse. Kaaneta.

Naudi talvel ja meenuta suvesooja. 😊





vaata veel:

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350