Odrajahukarask, millele annavad mahlasust riivitud kõrvits ja kergelt krõmpsuva struktuuri kõrvitsaseemned. Kuivatatud jõhvikad lisavad mõnusa kergelt magusa maitsenüansi.
Kogus 6-le
Valmistamiseaeg ca 50 minutit
Vaja läheb:
1 muna
100 g vahukoort
180 g keefiri
3 spl (20 g) oliivõli
3 spl (60 g) suhkrut
1 tl (5 g) soola
100 g riivitud kõrvitsat
140 g odrajahu
140 g nisujahu
1 tl (4 g) soodat
25 g kõrvitsaseemneid
50 g kuivatatud jõhvikaid
25 g võid
Klopi lahti muna ning lisa vahukoor ja keefir. Sega ühtlaseks ning lisa sool, suhkur ja oliivõli. Sega hoolikalt.
Teises kausis sega omavahel jahu, odrajahu ja sooda.
Lisa vedelatele koostisosadele jämeda riiviga riivitud kõrvits ning jahude-soodasegu. Kõige viimasena lisa taignale kõrvitsaseemned ning kuivatatud jõhvikad ning sega.
Pane leivavormi (leivavormi suurus ca 10*25 cm) küpsetuspaber ning vooderda sellega leivavorm. Kalla taigen vormi ning silu lusikaga pealt ühtlaseks. Lõika või viieks väikeseks tükiks ning torka võitükid taigna ja küpsetuspaberi vahele. Nii imbub või mõnusalt karaski servadesse ja tekitab krõbeda kooriku. Küpseta karaskit ahjus 200 C juures ca 40 minutit või kuni karask on pealt kuldpruun ja seest küpsenud.