Konjakitorud

Jaga retsepti

Puhas klassika aastate tagusest ajast. Algne retsept on pärit Eva Pärteli raamatust “Nostalgilised tordid ja koogid 2”. Retsepti sai pisut muudetud enda maitseeelistuste järgi- kui on konjakitorud, siis olgu ikka tugevalt konjaki maitset tunda.

Sellest kogusest saad ca 20 konjakitoru.

Vaja läheb taigna torukeste jaoks:

120 g jahu

120 g suhkrut

näpuotsaga soola

1 muna 

120 g piima

Sega jahu, suhkur, sool, muna ja pool piimast paksuks taignaks. Lisa teine pool piimast, ning sega kuni saad ühtlase ilusa taigna.

Kuumuta ahi 200 C juurde ning määri pannil 2 ringi suurusega ca 14 cm võiga. Siis määri plaadile võiga määritud ringile kummagile 1 spl taigent. Küpseta ahjus 6 minutit või kuni taignaringide servad on mõnusalt kuldpruunid. Võta pann ahjust ning keera taigen kohe väikesteks torbikuteks  t(avaliselt keeran niimoodi vahvleid). Selleks peavad sul olema sepa käed, sest niikui ringike jahtub, siis see kohe ka kõvastub. 

Tõsta küpsetatud torbikud jahtuma ning küpseta kõik torbikud. Vahepeal puhasta ja määri panni võiga korralikult, et  taigen ei jääks küpsetamise ajal panni külge.

Täidise valmistamiseks läheb vaja:

250 g toasooja, pehmet võid

125 g tuhksuhkrut

100 g magustatud kondenspiima

sipsuke soola

4 spl konjakit

Vahusta toasoe või tuhksuhkurga heledaks vahuks, Lisa veidike soola ja kondenspiim ning vahusta veel. Lisa ka konjak ning vahusta kreem ühtlaseks. Pane saadud kreem pritskotti ning täida sellega torbikud. Pane torud koos kreemiga külmkappi jahtuma ca 1 tunniks.

Kaunistamiseks läheb vaja:

100 g tumedat šokolaadi

valgeid ja kuldseid nonparelle.

Sulata šokolaad ning kasta konjakitorukese ülemine osa šokolaadi sisse. Kaunista nonparellidega. 

Pane konjakitorukesed külmkappi tahenema ja maitseid koguma. Serveeri kui need on mõnusalt külmad. Valmistorukesi säilita kindlasti külmkapis, kuna tegu on värske võikreemiga.

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant