Sõõrikud

Jaga retsepti


Sõõrikud on mõnusad. 
Seekordses retseptis on kasutatud küpsetamiseks sõõrikupanni. Nii on sõõrikud ka pisut vähem patused kui õlis küpsetatuna.

Kaunistuseks sidrunimahlaga erivärviline glasuur ning erinevaid suhkruseid kaunistusi.

Vaja läheb:
3 dl jahu
0,5 tl soodat
0,5 dl suhkrut
0,25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kardemoni
50 g sulatatud võid
1 muna 
2 dl piima

Sega kuivained omavahel. Klopi lahti muna, lisa sulatatud või ja piim. Sega kokku kuivained ja vedelad koostisosad ühtlaseks taignaks.Pane saadud taigen pritskotti ja täida rasvainega määritud sõõrikupann.
Küpseta sõõrikuid ahjus 200 C juures 15-20 minutit.
Võta ahjust ja lase sõõrikutel jahtuda enne glasuuriga katmist.

Glasuuri valmistamiseks läheb vaja:
3 dl tuhkruhkrut
1,5 spl sidrunimahla
2- 3 spl vett
10 g sulatatud võid
soovitud toiduvärvi
erisuguseid kaunistusi

Sega kokku tuhksuhkur, sidrunimahl, või ja osa veest. Vett lisa osade kaupa juurde, jälgi glasuuri paksust, et saaksid piisavalt vedela glasuuri, et sellega katta sõõrikute üks pool.
Peale glasuuriga katmist lisa kaunistused ja lase glasuuril pisut tahkuda enne serveerimist.

 

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad