Karamellisel mandlijahu- ja rukkihelbepõhjal rabarberikook

Jaga retsepti

Mõnus karamellise maitsega rabarberikook, mille põhjas on kasutatud rukkihelbeid ja mandlijahu ning fariinsuhkrut,

Kerge hapukuse annab rabarber ning värskuse hapukoor.
Lihtne ja maitsev.
Koostisosad:
65 g mandlijahu
65 g fariinsuhkrut
65 g rukkihelbeid
65 g suhkrut
0,25 tl soola
100 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit
100 g suhkrut
1 spl maisitärklist
300 g 10% hapukoort
1 muna
1 spl suhkrut
Sega kokku või, fariinsuhkur, rukkihelbed ja mandlijahu ühtlaseks puruks. Vooderda piklik pirukavorm (10*20 cm) küpsetuspaberiga. Suru saadud segu tihedalt koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks  klopi lahti muna 1 spl suhkruga ning lisa hapukoor. Vala saadud segu koogipõhjale. 
Sega 100 g suhkrut maisitärklisega ning lisa rabarberitükid. Sega kuni kõik rabarberitükid on korralikult suhkruga kaetud. Laota rabarber koogile ning raputa rabarberile ka kausi põhja jäänud suhkur.
Küpseta ahjus 180 C juures 50 minutit.
Jahuta enne serveerimist ning hoia kooki ka külmkapis mõni tund enne serveerimist.

vaata veel:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300