2022 toiduväljakutse retsept nr. 12 – Gomasio
Gomasio on segu röstitud vürtsidest ja soolast (fleur de sel), mida kasutatakse väga laialdaselt Jaapani köögis. Raputa vürtsisegu tooretele köögiviljadele, salatitele või wokiroogadele.
Koostisosad:
seesamiseemned, fleur de sel, mustad seesamiseemned, Jaapani marineeritud ploomiga (Ume) maitsestatud seesamiseemned, shiso (perilla) aroom.
Selle maitseaineseguga valmistame ühe mõnusa riletti tuunikalast.
Vaja läheb:
150 g kvaliteetset tuunikala konservi
150 g toorjuustu
2 tl Comasio maitseainesegu- võid asendada röstitud seesamiseemnetega
pisut soola maitsestamaiseks
Sega kõik koostisosad omavahel ning jäta segu ca 1 tunniks maitsestuma. Serveeri riletti koos värske Ciabatta ning lutserni idudega.