2022 toiduväljakutse retsept nr. 12 – Gomasio – tuunikala rilette

Jaga retsepti

2022 toiduväljakutse retsept nr. 12 – Gomasio

Gomasio on segu röstitud vürtsidest ja soolast (fleur de sel), mida kasutatakse väga laialdaselt Jaapani köögis. Raputa vürtsisegu tooretele köögiviljadele, salatitele või wokiroogadele.

Koostisosad:

seesamiseemned, fleur de sel, mustad seesamiseemned, Jaapani marineeritud ploomiga (Ume) maitsestatud seesamiseemned, shiso (perilla) aroom.

Selle maitseaineseguga valmistame ühe mõnusa riletti tuunikalast.

Vaja läheb:

150 g kvaliteetset tuunikala konservi

150 g toorjuustu

2 tl Comasio maitseainesegu- võid asendada röstitud seesamiseemnetega

pisut soola maitsestamaiseks

Sega kõik koostisosad omavahel ning jäta segu ca 1 tunniks maitsestuma. Serveeri riletti koos värske Ciabatta ning lutserni idudega.

vaata veel:

Eelroad

Pesto Gran Regale juustuga

Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran

Eesti sünnipäev

Tatrapätsikesed praetud kiluga

Selle retsepti teeb eriliseks pätsikestes kasutatud keedetud tatar, mis annab pätsikestele mõnusa konsistentsi ning praetud vürtsikilu, mis on kergelt krõbe