Kohupiimarullid mustikatega

Jaga retsepti

Imeliselt mahlased kohupiimarullid mustikatega.
Mõnusa karamellise maitse annab hele muscovado suhkur ja mahlasuse kohupiimatäidis.

Lisaks on tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.

Taigna koostisosad:
25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml Alma piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
Võisegu:
100 g Alma Eesti võid toasooja
120 g heledat muscovado suhkrut

Kohupiimatäidis:

3 spl jahu
50g metsamustikaid
1 tl maisitärklist
Määrimiseks 1 muna ja 1 spl vett.
Kaunistuseks tuhksuhkrut

Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Võisegu valmistamiseks sega toasoe või suhkruga.

Kohupiima täidise valmistamiseks sega kohupiimakreem jahuga ühtlaseks massiks.

Rulli kerkinud tainas laual ristkülikukujuliseks tükiks ja määri taignale ühtlaselt võisegu ning võisegu peale kohupiimatäidis. Raputa peale maisitärklisega segatud  mustikad.
Keera taigen rulli alustades taignatüki lühemast servast. Suru rullimise ajal rulli tihedalt kokku. Ole ettevaatlik, et kohupiima rulli vahelt välja ei tuleks.  Lõika rull kaheksaks tükiks ja aseta need ahjuplaadile.
Jäta iga rulli ümber ca 1,5 cm vaba ruumi, et saiad saaksid mõnusalt kohevaks kerkida. Lase rullidel kerkida ca 30 minutit. Kui soovid võid ka rullide peale raputada mõned mustikad. Enne ahjupanekut määri rulle pealt munakollase- ja piimaseguga.
Küpseta rulle ahjus 200 C juures ca 30 minutit, kuni rullid on pealt ja alt mõnusalt pruunikad.
Raputa peale tuhksuhkur.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga



vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest