Pelmeenid lihaga

Jaga retsepti

Kui enam poest pelmeene osta ei taha võib neid ka ise teha. See võtab küll aega aga tulemuseks on maitsekad ja mõnusad ampsud. Valmis pelmeene võib julgelt sügavkülmutada, neid on hea sügavkülmast haarata, kui pelmeenide järgi isutama hakkab.

Vaja läheb:

200 g jahu

1 muna

0,5 tl soola

70 ml vett

350 g hakkliha

70 g suitsusinki

1 sibul

Rohelist sibulat

25 g võid

Täidise maitsestamiseks soola ja musta pipart

Serveerimiseks hapukoort

Puhasta ja tükelda sibul. Pane pannile või ja lisa tükeldatud sibul. Prae kuni sibul muutub või sees mõnusalt kuldseks. Lisa väikesteks tükkideks hakitud suitsusink ning prae krõbedaks. Pane saadud segu kaussi ning lisa toores hakkliha. Sega ühtlaseks massiks. Maitsesta täidis soola ja musta pipraga ning jäta oma järge ootama.

Taigna valmistamiseks sõelu jahu kaussi. Lisa sool, vesi ja lahti klopitud muna. Sega taignaks ja sõtku tainast ca 10 minutit kuni saad ühtlase elastse ning mitte kleepuva taigna. Mässi tainas toidukilesse ning lase taignal seista 30- 40 minutit.

Pelmeenide vormimiseks rulli taigen õhukese kihina lauale lahti ning lõika sealt välja ca 8 cm ringid. Ringi keskele pane 1 tl täidist ning suru taigna servad tugevalt kokku.

Pane vesi keema ja maitsesta vesi soolaga. Lisa pelmeenid potti ning keeda neid 10-12 minutit.

Pane taldrikule pelmeenid. Serveeri koos hapukoorega ja rohelise sibulaga.

 

 

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad