Õunad puuris

Jaga retsepti

 Toskaana toiduretsept nr.31

Sügisene retsept, kus saab hästi ära kasutada õunu ja tuua tuppa mõnusat küpsetatud õuna lõhna.

See retsept on mõeldud 4-le.

Taigna koostisosad:

180 g nisujahu

0,5 tl soola

4 sl suhkrut

100 g võid, toatemperatuuril

1 suur muna, lahtiklopitud

2-4 sl külma vett

Sega suures kausis jahu, sool ja suhkur. Lisa muna ja või ning töötle segu kahvliga, kuni moodustub puru. Hakka lisama lusikatäie kaupa külma vett kuni moodustub tainas. 

Vormi taignast ketas ja mässi see toidukilesse ning aseta tainas külmkappi vähemalt 1 tunniks.


Täidis ja õunad:

60 g kreeka pähkleid

60 g suhkrut

2 sl võid, toatemperatuuril+ 1 sl sulatatud võid

1 tl kaneeli

4 õuna, kooritud ja südamik eemaldatud

4 nelki


Sega kausis kreeka pähklid, 90 g suhkrut, 2 spl toasooja võid ja 1 tl kaneeli.

Täida selle seguga õunad. 

Rulli taignast ca 7 cm laiused ribad. Need peavad olema piisavalt pikad, et saaksid need panna risti üle õunte. Kaunistuseks läheb peale nelk, et moodustuks nn. õuna vars. Taignaribad kinnita õuna alumiselt küljelt ning aseta õun ahjupannile taignaribade kinnitusekohalt vastu panni.

Määri õunu sulavõiga ja küpseta neid ahjus 200 C juures 30 minutit, kuni õunad on pealt ilusad pruunid.

Serveeri õunu soojalt koos jäätisega. Muide need õunad maitsevad ka külmalt imehästi. 

    

                

vaata veel:

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat