Viskiglasuuriga õunafritterid

Jaga retsepti

Viskiglasuuriga õunafritterid on taevalikud maiustused.

Vaja läheb:

Õunatäidis:

2 suurt ja kõva õuna- nt Granny Smith, kooritud puhastatud ja lõigatud ca 1 cm kuubikuteks

3 spl suhkrut

2 sl külma võid

1 tl kaneeli

Tainas:

25 g pärmi

80 g käesooja piima

50 g suhkrut

1 suur muna, toatemperatuuril

250 g jahu

50 g viskit

2 sl võid toatemperatuuril

0,25 tl kaneeli

0,5 tl soola


Viski glasuur:

160 g tuhksuhkrut

1,5 sl viskit

1 sl piima

1,5 sl võid


Õunatäidise valmistamiseks:

Kuumuta õunu, suhkrut, võid ja kaneeli 

umbes 5 minutit, kuni õunad hakkavad kergelt pehmenema. Tõsta pott pliidilt ning lase täidisel jahtuda.

Taigna valmistamiseks:

Sega omavahel pärm ja suhkur, kuni pärm läheb vedelaks. Lisa piim ning sool ning sega ühtlaseks.

Lisa muna ning pool jahu kogusest ning sega tainas ühtlaseks. Lisa teine pool jahust ja viski ning sega uuesti ühtlaseks

Nüüd lisa või ja kaneel ning sõtku taigent ca 10 minutit, kuni see on ühtlane ning läikiv ja ei kleebi. Õlita üks suur kauss ja pane taigen sinna sisse kerkima ca 1 tunniks. Kata kauss toidukilega.

Võta taigen kausist ja aseta jahuga kaetud lauale ning rulli see ca 25*40 cm ristkülikuks.

Pane õunatäidis poolele taignale ja tõsta teine pool taignast õunatäidise peale. Näpista servad kinni, et õunatükid ei tuleks välja. Rulli uuesti taigen 25 *40 cm tükiks, kui mõni õun juhtub välja tulema topi see lihtsalt tagasi. Voldi taignatükk uuesti pooleks.

Võta terav nuga, spaatel või taignalabidas ning lõika sellega tainas ca 1,5 cm suurusteks kuubikuteks. See on retsepti juures määriv osa aga uskuge tulemus on seda väärt. Suru tükid tagasi ühtlaseks vorstiks ca 25 m pikkuseks ja vajuta tugevalt, et tükid kleepuksid üksteise külge. 

Lõika vorst 12-ks ühtlaseks tükiks. Pane tükid küpsetuspaberiga kaetud plaatidele ja lase neil kerkida ca 30 minutit. Jäta piisav vahe taignatükkidele, et need ei kleepuks kerkides kokku omavahel.

Kuumuta potis õli ning prae frittereid ühelt poolt ca 1 minut ja teiselt poolt ca 30 sekundit, kuni krõmpsikud on mõnusalt pruunid. Õli temperatuur peaks olema ca 190 kraadi. Tõsta köögipaberile nõrguma.

Glasuuri valmistamiseks sega kõiki koostisosad ühtlaseks glasuuriks. 

Kasta kõikide krõmpsikute üks pool glasuuri ja tõsta need uuesti kuivama restile.

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept