Riisipuding mandariini-kardemoni kastmega

Jaga retsepti

Mõnusa maiguga jõulumagustoit.


Pudingi jaoks läheb vaja:

1 l piima

2 mandariini koor

1 kaneelipulk

140 g sushi riisi

55 g suhkrut

0,5 tl soola


Kastme jaoks läheb vaja:

6 mandariini, kooritud ja viilutatud

pool hurmaad, tükeldatud suupärasteks tükkideks

100 g rosinaid

200 g virsikupüreed

50 g suhkrut

75 ml mandariinimahla

50 g granadilli siirupit

2 spl õunasiidriäädikat

6-8 kardemonikupart


Puding valmista serveerimisele eelneval päeval, et see saaks korralikult maha jahtuda.

Pane piim, suhkur, sool, mandariinikoor ja kaneelipulk potti ning lase keema tõusta. Lisa potti riis ning keeda madalal kuumusel ca 1 tund või kui riis on mõnusalt pehme. Pudingit tuleb keetmise ajal kogu aeg segada, et puding ei kõrbeks põhja. Kui puding on valmis pane see kaussi ja külmkappi jahtuma. Võta pudingi seest välja kaneelikoor ja viska minema.

Järgmisel päeval valmista kaste. Selleks pane potti virsikupüree, rosinad, suhkur, mandariinimahl, kardemonikuprad  ja granadillisiirup. Lase segul keema tõusta ja keeda kuni rosinad on paisunud ja kaste kergelt paksenenud (ca 10 minutit). Lisa mandariinisektorid ja tükeldatud hurmaa. Keeda veel madalal kuumusel ca 10 minutit. Kõige lõpus lisa õunasiidriäädikas. Lase kastmel täielikult jahtuda enne serveerimist.

Serveerimiseks tõsta pokaali puding ja sellel kaste.

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab