Mõnusa maiguga jõulumagustoit.
Pudingi jaoks läheb vaja:
1 l piima
2 mandariini koor
1 kaneelipulk
140 g sushi riisi
55 g suhkrut
0,5 tl soola
Kastme jaoks läheb vaja:
6 mandariini, kooritud ja viilutatud
pool hurmaad, tükeldatud suupärasteks tükkideks
100 g rosinaid
200 g virsikupüreed
50 g suhkrut
75 ml mandariinimahla
50 g granadilli siirupit
2 spl õunasiidriäädikat
6-8 kardemonikupart
Puding valmista serveerimisele eelneval päeval, et see saaks korralikult maha jahtuda.
Pane piim, suhkur, sool, mandariinikoor ja kaneelipulk potti ning lase keema tõusta. Lisa potti riis ning keeda madalal kuumusel ca 1 tund või kui riis on mõnusalt pehme. Pudingit tuleb keetmise ajal kogu aeg segada, et puding ei kõrbeks põhja. Kui puding on valmis pane see kaussi ja külmkappi jahtuma. Võta pudingi seest välja kaneelikoor ja viska minema.
Järgmisel päeval valmista kaste. Selleks pane potti virsikupüree, rosinad, suhkur, mandariinimahl, kardemonikuprad ja granadillisiirup. Lase segul keema tõusta ja keeda kuni rosinad on paisunud ja kaste kergelt paksenenud (ca 10 minutit). Lisa mandariinisektorid ja tükeldatud hurmaa. Keeda veel madalal kuumusel ca 10 minutit. Kõige lõpus lisa õunasiidriäädikas. Lase kastmel täielikult jahtuda enne serveerimist.
Serveerimiseks tõsta pokaali puding ja sellel kaste.