Eestimaisetest toorainetest kokku pandud magustoit
Odrajahuküpsised:
100 g võid
1 muna
75 g suhkrut
200 g odrajahu
100 g nisujahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa lahtiklopitud muna. Sega omavahel odrajahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kuivained võivahu hulka. Veereta küpsisemassist märgade käte vahel väikesed pallikesed ning aseta need ca 1 tunniks külmkappi. Võta pallikesed külmkapist ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru need käega lapikuks. Küpseta 180 kraadi juures 12 minutit või kuni küpsised on kergelt kuldsed.
Ebaküdoonia-vaarikavaht:
250 g vaarika toormoosi
50 ml ebaküdoonia siirupit
2 tl želatiini
30 ml vett
200 g vahukoort
Vahu valmistamiseks keeda vaarikad siirupi ja suhkruga pehmeks ja purusta saumikseriga
ühtlaseks. Pane želatiin vette paisuma ja lisa paisunud želatiin kuuma segusse. Jäta segu jahtuma.
Kui segu on jahtunud lisa vahustatud vahukoor ja pane saadud segu kausiga külmkappi tarduma.
Magustoidu serveerimiseks läheb vaja:
Vaarikaid
Ebaküdooniasiirupit
Ebaküdoonia krõpse
Purustatud odrajahu küpsiseid
Magustoidu serveerimiseks tõsta vaht taldrikule.
Vahu kõrvale pane vaarikad ja nirista neile pisut ebaküdooniasiirupit. Puista vahule purustatud odrajahu küpsised ja ebaküdooniakrõpse.
Head isu!