2022 toiduväljakutse retsept nr. 12 – Gomasio – tuunikala rilette

Jaga retsepti

2022 toiduväljakutse retsept nr. 12 – Gomasio

Gomasio on segu röstitud vürtsidest ja soolast (fleur de sel), mida kasutatakse väga laialdaselt Jaapani köögis. Raputa vürtsisegu tooretele köögiviljadele, salatitele või wokiroogadele.

Koostisosad:

seesamiseemned, fleur de sel, mustad seesamiseemned, Jaapani marineeritud ploomiga (Ume) maitsestatud seesamiseemned, shiso (perilla) aroom.

Selle maitseaineseguga valmistame ühe mõnusa riletti tuunikalast.

Vaja läheb:

150 g kvaliteetset tuunikala konservi

150 g toorjuustu

2 tl Comasio maitseainesegu- võid asendada röstitud seesamiseemnetega

pisut soola maitsestamaiseks

Sega kõik koostisosad omavahel ning jäta segu ca 1 tunniks maitsestuma. Serveeri riletti koos värske Ciabatta ning lutserni idudega.

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on