Sügis on lisaks kõigele muule ka viigimarjaaeg. Pakun välja ühe mõnusa ja lihtsa koogikeste retsepti.
Lihtne tassikook viigimarjatäidise ja sefiirist kattega.
Sellest kogusest saab 6 koogikest.
Vaja läheb:
Tainas:
90 g võid
90 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 muna+ 1 munakollane
90 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa muna ja munakollane ning vahusta veel kuni saad ilusa ühtlase vahu. Lisa soola ja küpsetuspalbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks taignaks. Täida taignaga paberist muffinivormid 2/3 ulatuses, et jätta taignale kerkimisruumi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 C juures (pöördõhuga) ca 20 minutit, kuni koogikesed on küpsed. Küpsust kontrolli puidust tikuga.
Täidis:
2 küpset viigimarja
2 sl viigimarjamoosi
Täidise jaoks tükelda viigimarjad ning sega need viigimarjamoosiga. Uurista keset koogikest auk ja täida see viigmarjatäidisega.
Kreem:
2 munavalget
150 g suhkrut
0,5 dl vett
0,25 tl sidrunhapet
Kreemi valmistamiseks pane potti vesi ja suhkur ning keeda sellest siirup. Kuumuta siirupit kuni temperatuur on tõusnud 118 C-ni. Vahusta munavalged tuvaks vahuks ning lisa munavahule peenikese joana kuum siirup samal ajal kreemi kogu aeg vahustades. Lisa kreemile sidrunhape ning vahusta veel ca 2-3 minutit. Pane kreem pritskotti ning kaunista sellega koogikesed.
Kaunistuseks:
heledat siirupit
viigimarju
rosmariinilehti
Pane pannile paar supilusikatäit heledat siirupit ning kuumuta seda. Tõsta kuuma siirupi sisse veerandikeks lõigatud viigimarjad ning küpseta neid kuuma siirupi sees igaks küljest. Tõsta viigimarjad kookidele ning lisa kaunistuseks ka rosmariinioksad.