Viigimarjakoogikesed

Jaga retsepti

Sügis on lisaks kõigele muule ka viigimarjaaeg. Pakun välja ühe mõnusa ja lihtsa koogikeste retsepti.

Lihtne tassikook viigimarjatäidise ja sefiirist kattega.

Sellest kogusest saab 6 koogikest.

 

Vaja läheb:

Tainas:

90 g võid

90 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 muna+ 1 munakollane

90 g jahu 

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa muna ja munakollane ning vahusta veel kuni saad ilusa ühtlase vahu. Lisa soola ja küpsetuspalbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks taignaks. Täida taignaga paberist muffinivormid 2/3 ulatuses, et jätta taignale kerkimisruumi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 C juures (pöördõhuga) ca 20 minutit, kuni koogikesed on küpsed. Küpsust kontrolli puidust tikuga.

 

Täidis:

2 küpset viigimarja

2 sl viigimarjamoosi

Täidise jaoks tükelda viigimarjad ning sega need viigimarjamoosiga. Uurista keset koogikest auk ja täida see viigmarjatäidisega.

 

Kreem:

2 munavalget

150 g suhkrut

0,5 dl vett

0,25 tl sidrunhapet 

Kreemi valmistamiseks pane potti vesi ja suhkur ning keeda sellest siirup. Kuumuta siirupit kuni temperatuur on tõusnud 118 C-ni. Vahusta munavalged tuvaks vahuks ning lisa munavahule peenikese joana kuum siirup samal ajal kreemi kogu aeg vahustades. Lisa kreemile sidrunhape ning vahusta veel ca 2-3 minutit. Pane kreem pritskotti ning kaunista sellega koogikesed.

 

Kaunistuseks:

heledat siirupit

viigimarju

rosmariinilehti

Pane pannile paar supilusikatäit heledat siirupit ning kuumuta seda. Tõsta kuuma siirupi sisse veerandikeks lõigatud viigimarjad ning küpseta neid kuuma siirupi sees igaks küljest. Tõsta viigimarjad kookidele ning lisa kaunistuseks ka rosmariinioksad. 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa