Veluurkattega kõrvitsa-valge šokolaadivahukoogid

Jaga retsepti


In English


Mõnusad vürtsised kõrvitsa koogikesed, mis sobivad hästi kõrvitsahooajaga 😊
Sellest kogusest saab 4 väikest koogikest (valmistamiseks kasutasin ramenkini suuruseid silikoonvorme)

Koostisosad:
300 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
1/3 tl jahvatatud ingverit
1/3 tl jahvatatud kardemoni
1/3 tl jahvatatud kaneeli
toiduõli

Sega maitseained omavahel. Pane kõrvits, toiduõli ja maitseained ahjuvormi ning sega korralikult läbi. Rösti ahjus 200 C juures ca 30 minutit. Jahuta ja püreesta saumikseriga ühtlaseks.

100 g valget šokolaadi
150 g+50 g vahukoort
1 tl želatiini+2 spl vett lahustamiseks
pisut soola
8 õhukest piparkooki

Lisa 50 g vahukoorele 100 g valget šokolaadi ning kuumuta madalal kuumusel kuni šokolaad on täielikult sulanud. Lisa veega segatud želatiin ja kuumuta kuni segu kuni želatiin on täielikult sulanud. Lisa segule kõrvitsapüree ning pisut soola ja lase segul jahtuda toatemperatuurile.
Samal ajal vahusta ülejäänud vahukoor ja lisa see kõrvitsa-valge šokolaadi segule.

Täida seguga silikoonivormid ja vajuta igasse vormi 2 õhukest piparkooki. Mina kasutasin Marmitoni apelsinitükkidega õhukesi piparkooke

Lase kookidel külmkapis tarduda. Kui soovid katta need veluurkattega (mina kasutasin velvet cocoa butter spray´d), siis pead koogi sügavkülmutama enne veluurkattega katmist.

Aga koogid maitsevad samahästi ka ilma veluurkatteta. Sel juhul võta need külmikust peale tardumist ja eemalda vormid (küpsised jäävad põhjaks) ja kaunista vastavalt oma soovile.

vaata veel:

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: