Pikalt hautatud ja maitsekas veisepada, mida serveeri kindlasti koos kartulipudruga. Punane vein ja tomatipasta annavad sellele roale mõnusalt sügava maitsenüansi.
Vaja läheb:
1 kg veiselihakuubikukuid ca 3×3 cm (võivad olla ka suuremad või pisut väiksemad- suurusest sõltub liha hautamisaeg)
3 sl jahu
5 suurt küüslauguküünt
250 ml punast veini
1 rosmariinioks
3 suurt porgandit
500 ml veisepuljongit
3 tl tomatipastat
2 tl soola
0,5 tl jahvatatud musta pipart
3 sl tumedat suhkrusiirupit
praadimiseks toiduõli
200 g šampinjone
200 g pärlsibulaid (tooreid)
kimp lehtperetselli
Pane pannile toiduõli ja prae pannil tükeldatud küüslauk ning sektoriteks lõigatud porgand. Tõsta küüslauk ja porgand ahjuvormi. Raputa taldrikule jahu ja veereta jahus veiselihakuubikuid. Prae veiselihakuubikud toiduõlis pruuniks. Tõsta kuubikud ahjuvormi. Lisa pannile tomatipasta ja prae seda mõni minut. Lisa punane vein ja lase segul keema tõusta. Lisa veisepuljong, siirup, sool ja must pipar. Keeda kastet ca 5 minutit.
Pane ahjuvormi rosmariinioks ja kalla sinna ka kaste. Kata ahjuvorm kaanega ja tõsta ahjuvorm eelkuumutatud ahju 160 C juurde ca 3-4 tunniks. Kontrolli küpsemise ajal liha küpsust, kui liha on pehme ja mureneb kergesti kiududeks, siis on pada valmis.
Lõika sampinjonid pooleks ja prae need pannil mõlemalt poolt pruuniks ning lisa need valmis pajale. Prae pannil ka terved pärlsibulad ja lisa ka need valmis pajale.
Raputa pajale hakitud lehtpeterselli ning serveeri koos kartulipudruga.