Vappu ja tippaleipä

Jaga retsepti

Naabrite juurest Soomest sai näpatud üks retsept. Tehakse seda küll 1. maiks ehk Volbriks aga jäin pisut hiljaks. Saladuskatte all võin öelda, et maitsevad ka tavalisel päeval päris hästi.

Koostisosad:

4 muna

2 sl suhkrut

0, 5 tl soola

2 dl piima

4 dl jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

1 sidruni riivitud koor

küpsetamiseks ca 1 l õli

tuhksuhkrut

Sega kõik taigna koostisosad omavahel. Alustades suhkrust ja munadest, siis lisa piim, sool, sidrunikoor ja kõige lõpuks jahu. Sega tainas ühtlaseks ning pane see pritskotti.

Kuumuta õli ning lõika pritskotil ots lahti ca 3 mm ulatuses.

Pane kuumutatud õli sisse potti roostevabast metallist ca 6 cm läbimõõduga rõngas ning pritsi sinna sisse taigen. Tõsta rõngas taigna ümbert ära ning pritsi uus küpsetis. Pritsi potti õli sisse korraga 4 küpsetist. Lase neil küpseda ühelt pool pruuniks ja keera siis teine pool.

Kui küpsetised on mõlemalt poolt pruunid, siis tõsta need köögipaberile, et eemaldada liigne õli ning raputa need üle tuhksuhkruga.

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on