Kogus: 4 tordikest
Vaja läheb:
12 viilu kanepiseemnetega leiba
Piima leiva immutamiseks
Lõika leivaviiludest 6 cm läbimõõduga kettad. Lõikamiseks on mugav kasutada küpsiselõikurit.
Peeditäidis:
60 g maitsestamata toorjuustu
20 g majoneesi
30 g ürtidega sulatatud juustu
30 g keedetud punapeeti, riivitud
0,5 tl mädarõigast (riivitud-purgikonservi)
Maitsestamiseks soola
Sega kõik täidise koostisosad ja maitsesta soolaga.
Singitäidis:
60 g toorjuustu
20 g majoneesi
20 g riivitud juustu
25 g hakitud piprasinki
Maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
Sega kõik täidise koostisosad ja maitsesta soola ning musta pipraga.
Kaunistamiseks:
Värsket kurki
Hakitud rohelist tilli
Piprasingi viile
Keedetud punapeedi viile
Pane serveerimisalusele 4 leivarõngast ja pintselda neid pealt piimaga. Määri pool peeditäidisest leivaviiludele ning kata leivarõngastega. Pintselda leivad uuesti piimaga. Määri leibadele singitäidis ja kata uue leivakihiga. Immuta leivad ka pealt piimaga ning kata ülejäänud peedikreemiga. Pane tordikestele toidukile ning jäta külmkappi seisma üleöö.
Järgmisel päeval kaunista tordikesed värske kurgi, piprasingi ja punapeediga ning hakitud rohelise tilliga.